Δ. Παπακωνσταντίνου: Ανικανότητα της δημοτικής αρχής Πεντέλης να προστατέψει τους πολίτες της
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Ανικανότητα της δημοτικής αρχής Πεντέλης να προστατέψει τους πολίτες της

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίς» στον Δήμο Πεντέλης αναδεικνύει ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, Δ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κάνει λόγο για «ανικανότητα της δημοτικής αρχής να προστατέψει τους πολίτες της από τα έντονα καιρικά φαινόμενα».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει σχετικά:

«Για άλλη μια φορά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανετοιμότητα, ανεπάρκεια, ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής Πεντέλης να προστατέψει τους πολίτες της από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Τρίτη μέρα και οι τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης (Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη) βρίσκονται αποκλεισμένες, αρκετές χωρίς ρεύμα. Δρόμοι κεντρικοί παραμένουν απροσπέλαστοι, η πρόσβαση στα νοσοκομεία της πόλης μετ΄εμποδίων έως αδύνατη, πολίτες που χρίζουν άμεσης βοήθειας παραμένουν παρατημένοι μη δυνάμενοι να επιστρέψουν σπίτια τους, φιλοξενούμενοι από γνωστούς, αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα, αλάτι είδος σε ανεπάρκεια. Αν αυτό δεν είναι εικόνα διάλυσης και χάους τότε τι είναι; Το φιλότιμο των εργαζομένων και η παρουσία των εθελοντών δεν μπορούν να καλύψουν τα τεράστια κενά που παρουσιάζει η δημοτική αρχή με δήμαρχο την Δ. Κεχαγιά και αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας την Αν. Κοσμοπούλου.

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στους αξιωματούχους της διοίκησης. Τα γαλόνια δεν είναι απλώς για να τα φέρεις. Πρέπει να μπορείς να ανταποκρίνεσαι αποτελεσματικά στην αποστολή τους. Διαφορετικά, μετά το πέρασμα της θεομηνίας υπάρχει και ο έντιμος δρόμος της παραίτησης ή της αποπομπής. Αλλά ποιος να αποπέμψει ποιον; Η δήμαρχος που αδυνατεί να συντονίσει αποτελεσματικά τη δημοτική ομάδας (αν μπορεί βέβαια να συντονιστεί μια τέτοια ομάδα) και να δώσει στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας; Τεράστιες όμως ευθύνες αναλογούν και στους “ανεξάρτητους” εξαρτημένους που έχουν ενθυλακωθεί στο διοικητικό σύστημα, προφανώς όχι γιατί αγαπούν την πόλη. Τώρα την ώρα της μάχης καλούμε τη δημοτική αρχή να εξασφαλίσει, έστω και την ύστατη τούτη ώρα, την προστασία των πολιτών και να επαναφέρει την ομαλότητα στη ζωή της πόλης. Όταν και όπως μας χρειαστούν είμαστε διαθέσιμοι.

Για εμάς, τη Δημοτική Συμμαχία, η Πολιτική Προστασία αναδεικνύεται πρώτη προτεραιότητα στην υπηρεσία του πολίτη.
Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει εκπαίδευση προσωπικού, καλά υποστηριζόμενο από τον Δήμο εθελοντικό κλιμάκιο, προηγμένη τεχνογνωσία, απαραίτητο σύγχρονο και επαρκή μηχανικό εξοπλισμό, ευέλικτο σύστημα έγκαιρης ενοικίασης υποστηρικτικών μέσων(αν χρειαστεί), άμεσης πρόσβασης επιστημονικά και πληροφοριακά μέσα αμφίδρομης επικοινωνίας, στοχεύουμε στη λειτουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος αντιμετώπισης θεομηνιών (χιόνια, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς κ.λπ.».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet