Δ. Παπακωνσταντίνου: Η δημοτική αρχή να φέρει στο Δ.Σ. Πεντέλης τον Νέο Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Η δημοτική αρχή να φέρει στο Δ.Σ. Πεντέλης τον Νέο Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας

«Να φέρει τον Νέο Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου Πεντέλης στο Δημοτικό Συμβούλιο» ζητεί από τη δημοτική αρχή ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

«Ένα από τα πρώτα άστοχα και βλαπτικά για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου μέτρα που πήρε η διοίκηση Κεχαγιά, δυστυχώς συνεπικουρούμενη από τους τότε προστρέξαντες, αλλά κατόπιν ανανήψαντες, ήταν ο ακρωτηριασμός του Δήμου με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων.

Σε αντίθεση με τη σύγχρονη ευρωπαϊκή αντίληψη διοικητικής λειτουργίας με ευέλικτα σχήματα, η κατά τα άλλα γενναιόδωρη στις υπεργολαβίες δημοτική αρχή, εφεύρε αρχέγονο σύστημα ξεπερασμένου, αρτηριοσκληρωτικού, γραφειοκρατικού διοικητικού μοντέλου.

Η κατάργηση των Νομικών Προσώπων όμως είχε σαν συνέπεια τη μεταφορά του προσωπικού δικαίως και νομίμως στον Δήμο.

Όμως, ενώ η διοίκηση υποχρεούτο να προχωρήσει εντός εξαμήνου στη σύσταση Νέου Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας για να τοποθετηθούν οι μεταταχθέντες, ενώ η σχετική προεργασία έχει γίνει έγκαιρα από τις υπηρεσίες (στην «“Ιερουσαλήμ” παροικούμε και εμείς και τίποτα δεν μένει κρυφό) υπάρχει μία ανεξήγητη καθυστέρηση εκ μέρους της δημάρχου να έρθει το θέμα στο Δ.Σ, με αποτέλεσμα εδώ και τέσσερα χρόνια να μην μπορούν να κριθούν μεταταχθέντες υπάλληλοι και κατά συνέπεια να αδικούνται.

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας το Δ.Σ. όλα παραπέμπονται στο θα…

Κυρία δήμαρχε η διοίκηση οφείλει εκ του νόμου να είναι δίκαιη, και δικαιοσύνη σημαίνει όλα στην ώρα τους και όχι παραπομπή στις καλένδες….. Εδώ και τώρα λοιπόν φέρτε τον Νέο Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου στο Δ.Σ.».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet