Δ. Παπακωνσταντίνου: Η διοίκηση Κεχαγιά «έριξε» την απόφαση για χαμηλά τέλη στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αλλά δίνει λεφτά στους εργολάβους
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Η διοίκηση Κεχαγιά «έριξε» την απόφαση για χαμηλά τέλη στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αλλά δίνει λεφτά στους εργολάβους

Τη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης κατηγορεί η παράταξη Δημοτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, ότι, ενώ «έριξε» την απόφαση που είχε λάβει η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου για χαμηλότερα δημοτικά τέλη στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, την ίδια ώρα «δίνει λεφτά σε εργολάβους» για καθαρισμούς στον Δήμο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Με την 142 απόφαση του Δεκεμβρίου του 2020 το Δ.Σ., με πλειοψηφία 17-16, είχε αποφασίσει να καθορίσει χαμηλότερα δημοτικά τέλη για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, έπειτα από τεκμηριωμένη εισήγηση της αντιπολίτευσης ότι η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων, λόγω των νέων δηλώσεων αυθαιρέτων, θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων περί τις 600.000 ευρώ ετησίως. Το ποσόν απαλλαγής υπολογίζετο σε 250-300.000 ευρώ.

»Ήδη, από την πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, προκύπτει ότι για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020, που εισπράτεται το 2021, η αύξηση εσόδων από τα νέα τετραγωνικά είναι 103.016 ευρώ.

»Δυστυχώς, την απόφαση αυτή φρόντισε να «ρίξει» με νομικίστικα τερτίπια στην Αποκεντρωμένη η διοίκηση του Δήμου.

»Σήμερα, 14/09/2021, η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, η διοίκηση δηλαδή, έπειτα από εισήγηση της κ. Κεχαγιά, πήρε απόφαση να προχωρήσει στην έναρξη διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης σε ιδιώτες για οδοκαθαρισμό, καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων κ.ά., τριετούς διάρκειας, ύψους δαπάνης 420.000 ευρώ, με τη διαδικασία πολυετούς σύμβασης!!!

»Το θετικό της σημερινής διαδικασίας είναι ότι κάποιοι ήλθαν «εις εαυτόν» και δεν ακολούθησαν αυτή τη φορά.

»Θα είναι ενδιαφέρουσα η συνέχεια με την ψήφιση των νέων δημοτικών τελών προς το τέλος του έτους.

»Θα είναι ώρες ευθύνης για πολλούς!!!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet