Δ. Παπακωνσταντίνου: Η Πεντέλη χάνει τα νοσοκομεία της και η διοίκηση του Δήμου παρακολουθεί ανήμπορη…
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Η Πεντέλη χάνει τα νοσοκομεία της και η διοίκηση του Δήμου παρακολουθεί ανήμπορη…

Να διεκδικήσει τη λειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» ως Αστικό Κέντρο Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης ζητά από τη δημοτική αρχή Πεντέλης ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου τονίζει ότι η πόλη αποψιλώνεται νοσοκομειακά, ενώ τονίζει ότι η «εικόνα της διοίκησης στη χθεσινή (21/12) συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν θλιβερή».

Καθημερινά και στην πόλη μας χάνονται άνθρωποι διπλανοί μας γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ. Η έκθεση των καθηγητών Τσιόδρα-Λύτρα είναι αποκαλυπτική. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της πανδημίας η πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ” είχε προταθεί από τον ΕΟΔΥ για πτέρυγα COVID 19.

Δυστυχώς και χθες (21/12) στο Δημοτικό Συμβούλιο η εικόνα της διοίκησης ήταν θλιβερή και προκλητική και πυροδότησε την έντονη διαμαρτυρία σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Έφεραν μελέτες, ύψους 256.680 ευρώ, για έργα στην πτέρυγα Μπόμπολα (σε έναν χώρο για τον οποίο ακόμη δεν έχουν παρουσιάσει σύμβαση με τον ΕΦΚΑ), για αλλότριους από τη νοσοκομειακή χρήση σκοπούς.

Δημοτική αρχή χωρίς άποψη, χωρίς κύρος, γίνεται έρμαιο και υποχείρια μιας βλαπτικής για τη δημόσια υγεία πολιτικής.

Δεν έχουν το ανάστημα να πουν όχι και να μπουν μπροστά με το Δημοτικό Συμβούλιο και του πολίτες στο να μην αλλάξει χρήση ο συγκεκριμένος χώρος και να διεκδικήσουν τη λειτουργία του ως Αστικό Κέντρο Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Έκλεισε το “Παπαδημητρίου”, το “Σισμανόγλειο” είναι υπερτοπικό και υπερφορτωμένο, το Φλέμινγκ με μια σειρά ελλείψεις. Η πόλη αποψιλώνεται νοσοκομειακά, οι πολίτες νιώθουν απροστάτευτοι και η δημοτική αρχή, ως απλώς διαχειριστής και εκτελεστής άνωθεν επιλογών, αποδεικνύεται αδύναμη να στηρίξει και να προασπίσει την υγεία των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet