Δ. Παπακωνσταντίνου: Με «μαγείρεμα» στοιχείων πρωταθλητής στην ανακύκλωση ο Δήμος Πεντέλης
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Με «μαγείρεμα» στοιχείων πρωταθλητής στην ανακύκλωση ο Δήμος Πεντέλης

Για «“μαγείρεμα” των αρχικών στοιχείων του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου ο Δήμος Πεντέλης να βρεθεί στους πρωταθλητές ανακύκλωσης από ουραγός» κάνει λόγο ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία.

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

«Χρειάστηκε (έξωθεν;) παρέμβαση για να τροποποιηθούν – “μαγειρευτούν” – επαναδιατυπωθούν τα αρχικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Περιφέρειας Αττικής και να παρουσιάσουν τελικά και τον Δήμο Πεντέλης στους “πρωταθλητές” ανακύκλωσης από ουραγός που εμφανίστηκε στην πρώτη ανάρτηση. Απλώς επινόησαν να προσθέσουν τα φυτοκλαδέματα στα οικιακά απόβλητα.

Εμείς το 2019 παρότι μειώσαμε 10% τα δημοτικά τέλη, στο σύνολο του ισοζυγίου εσόδων- δαπανών απολογιστικά υπήρχε διαφορά 200.000 ευρώ υπέρ των εσόδων. Ήταν το αποτέλεσμα της ορθολογικής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου και των αποβλήτων. Εσείς το 2020 το κλείσατε με 200.000 ευρώ υπέρ των εξόδων (προφανώς όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη). Ας είναι καλά οι εργολαβίες. Αφού λοιπόν η διοίκηση της κ. Κεχαγιά τα κάνει όλα μαγικά τότε γιατί όχι μόνο αρνήθηκε τη μείωση των ανταποδοτικών τελών και την καταψήφισε, αλλά συγχρόνως φρόντισε να “ρίξει” την απόφαση, κατά τη προσφιλή της μέθοδο, στην Αποκεντρωμένη;

Πως γίνεται με αύξηση της ανακύκλωσης, με αύξηση των εσόδων κατά 500.000 ευρώ ετησίως από τα νέα τετραγωνικά, τα δημοτικά τέλη να παραμένουν σταθερά; Πού πάνε τελικά τα χρήματα του πολίτη όταν επιπλέον η εικόνα της πόλης από πλευράς καθαριότητας κάθε άλλο παρά πρωταθλητές θυμίζει. Μάλλον σε ουραγούς αναλογεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet