Δ. Παπακωνσταντίνου: Να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναδάσωση του βουνού Πεντέλης
Φωτογραφία: athensmagazine.gr
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναδάσωση του βουνού Πεντέλης

Να «υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο αναδάσωσης στο βουνό Πεντέλης, έπειτα από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά» ζητεί ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει:

«Η τραγική και θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το βουνό Πεντέλη αλλά και τα Προάστιά μας (Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη) μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, επιβάλουν και επιτάσσουν άμεσους σχεδιασμούς στρατηγικού χαρακτήρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος και βιωσιμότητάς του.

Να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο (master plan) αναδάσωσης των περιοχών που συγχρόνως θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του δάσους μέσα από τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, αξιοποίησης των σύγχρονων μέσων ψηφιακής εποπτείας και άμεσης πληροφόρησης (θερμικές κάμερες, αισθητήρες), χρήση drown, εκτοξευτήρες νερού, δασοφύλαξη τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες και ότι σύγχρονο μπορεί να αξιοποιηθεί τεχνολογικά και οργανωτικά.

Ώρα για δράση με μυαλό και διάθεση πόρων. Είναι Εθνική Επιταγή η αποκατάσταση το Πεντελικού βουνού! Και μακριά από κάθε σκέψη άλλης δήθεν αξιοποίησης του. Τέλος, είναι χρέος της Πολιτείας να βρει τους ενόχους, τους εγκληματίες, τους εμπρηστές και της δικαιοσύνης να κάνει το δικό της χρέος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet