Δ. Παπακωνσταντίνου: Οι 17 της συνδιοίκησης Κεχαγιά-Παλαιοδήμου προχωρούν κυνικά σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» της πτ. Μπόμπολα
Κοινωνία

Δ. Παπακωνσταντίνου: Οι 17 της συνδιοίκησης Κεχαγιά-Παλαιοδήμου προχωρούν κυνικά σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου» της πτ. Μπόμπολα

Για δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές της δημοτικής αρχής στην κορύφωση της πανδημίας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, αναφέροντας χαρακτηριστικά από τη μία «το ηχηρό “Όχι” 17 Συμβούλων της αντιπολίτευσης στο κλείσιμο της πτ. Μπόμπολα του Νοσοκομείου “Αμ. Φλέμινγκ”» και από την άλλη την «εκτέλεση συμβολαίου θανάτου της συνδιοίκησης Κεχαγιά-Παλαιοδήμου και “δημοτικών γυρολόγων”».

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει ότι, έχοντας περιέλθει σε ασφυκτικά αδιέξοδα, οι κ.κ. Κεχαγιά-Παλαιοδήμος:

  • Για σειρά ενεργειών τους στον Δήμο, ως προς την διαχείριση του θέματος του Νοσοκομείου Μπόμπολα
  • Για έκθεση υπουργών από την έκδοση ΦΕΚ που στηρίχθηκε σε ανύπαρκτη απόφαση Δ.Σ. Πεντέλης
  • Για έκθεση υπουργών-διοικητών οργανισμών (ΕΦΚΑ) για σειρά εργασιών ύψους 95.000 ευρώ εντός του χώρου του νοσοκομείου, χωρίς να υπάρχει απόφαση του υπουργού Εργασίας για παραχώρηση του. (ενοικίαση επί της  ουσίας με υψηλότατο τίμημα 202.000 ευρώ τον χρόνο).
  • Για μη ύπαρξη απόφασης Δ.Σ. Πεντέλης για αποδοχή των όρων της Σύμβασης με τον ΕΦΚΑ έως της 15 Σεπτεμβρίου του 2020, ως η απόφαση 263 της 23/30/7/2020 προέβλεπε.

Έφεραν σε βουβή διά περιφοράς συνεδρίαση της 3/11/2020, (τραγική ειρωνεία για αυτούς στην κορύφωση της πανδημίας με απρόβλεπτες συνέπειες για την δημόσια υγεία), εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για παραχώρηση-ενοικίαση του χώρου της πτ. Μπόμπολα από τον ΕΦΚΑ στον Δήμο για εκπαιδευτικές-αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές δραστηριότητες δηλαδή το κλείσιμο του νοσοκομείου.

Δεκαεπτά σύμβουλοι της αντιπολίτευσης από πέντε συνδυασμούς και ένας ανεξάρτητος οι Παπακωνσταντίνου, Βιλιώτης, Τόλιος, Βορέας, Μούστρης, Μουαμελετζής, Τζεβελέκας, Κολιός, Ζώης, Μωραϊτης από τη Δημοτική Συμμαχία, Κοντουλάκος, Μαντέλη, Γκρέτσα από τους Μπροστά Μαζί, Φειδοπιάστης από Νέοι άνθρωποι-Νέα αρχή, Κατσικογιάννης από Πεντελήθεν, Κωνσταντάς από Λαϊκή Συσπείρωση και ο ανεξάρτητος Β. Μπούρας είπαν ένα ηχηρό «“ΟΧΙ” στην κατάργηση του νοσοκομειακού χαρακτήρα του χώρου»

Από την άλλη πλευρά 17 της συνδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων και του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων κ. Δροσάτου κατανεμημένοι σε τέσσερις κατηγορίες:

  1. Αυτών που με πλήρη συνείδηση εκτελούν αποφάσεις παράκεντρων εξουσίας (αλήθεια το γνωρίζει ο κ. πρωθυπουργός;, Εδώ υπάρχει έγκριση του ΕΟΔΥ από τον Φεβρουάριο για ένταξη στο οπλοστάσιό του 80 κλινών στο συγκεκριμένο χώρο, ενόψει αναμενόμενου τότε και επελαύνοντα σήμερα δεύτερου κύματος της πανδημίας).
  2. Αυτών που στον βωμό της συνεξουσίας θυσιάζουν αρχές και ακυρώνουν τη δημοτική τους διαδρομή.
  3. Αυτών που ως ακόλουθοι μοιραίοι και άβουλοι «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» αλλά «αφές αυτοίς», δεν υπάρχει.
  4. Και κάποιων «δημοτικών γυρολόγων» που θέλουν για τους δικούς τους λόγους να είναι χρήσιμοι στην εκάστοτε εξουσία.

Κινήθηκαν ψυχρά, κυνικά σε εκτέλεση συμβολαίου θανάτου του νοσοκομείου.

Δεν τους πέρασε και δεν θα τους περάσει!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet