“ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ νέο Δημοτικό στη Ν. Πεντέλη”
Κοινωνία

“ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ νέο Δημοτικό στη Ν. Πεντέλη”

Ο Σύλλογος Γυναικών Μελισσίων-Πεντέλης (μέλος της ΟΓΕ) ζητεί την άμεση δημιουργία Δημοτικού Σχολείου στη Νέα Πεντέλη, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία μαθητών και γονιών, εξαιτίας των οξυμένου κτηριακού προβλήματος που υπάρχει στο υφιστάμενο σχολείο. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Η σχολική χρονιά φτάνει σε λίγο στο τέλος της και το οξυμένο κτηριακό πρόβλημα του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Πεντέλης λιμνάζει και έχει παραπεμφεί στις καλένδες, τόσο από την πλευρά του κράτους που έχει και την αποκλειστική ευθύνη όσο και από τη Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης.

Για άλλη μια χρονιά γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν την δημόσια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια όμως αυτά έχουν γιγαντωθεί εξαιτίας της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής των κυβερνήσεων που σκόπιμα υποβαθμίζουν τα δημόσια σχολεία, έχοντας πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης στους Δήμους, ελέω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, οι οποίοι με τη σειρά τους ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στους ιδιώτες μέσω των χορηγών, ευεργετών κ.λπ., προκειμένου να μπαλώσουν προβλήματα. Και φυσικά βασικός αιμοδότης για τα καθημερινά λειτουργικά έξοδα ενός σχολείου εξακολουθεί να είναι η άδεια τσέπη του εργαζόμενου, άνεργου ή απλήρωτου γονιού.

Το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Πεντέλης δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και το πρόβλημα έχει φθάσει στο απροχώρητο, αφού παιδιά της Πρώτης Δημοτικού αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν λόγω υπεραρίθμων τμημάτων και οι υπόλοιποι μαθητές βρίσκονται σε αίθουσες-κλουβιά.

Οι ευθύνες της διοίκησης του Δήμου Πεντέλης μεγάλες, τις οποίες καλύπτει επικαλούμενη την έλλειψη χώρου και πόρων και δίνει ψεύτικες προεκλογικές ελπίδες προκειμένου να καλύψει την πολιτική της, η οποία έχει απόλυτα ταξική κατεύθυνση, «όποιος έχει και μπορεί να πληρώνει, σπουδάζει τα παιδιά του , όσοι δεν μπορούν βλέπουν τα παιδιά τους μετανάστες στην ίδια τους την πόλη». Τεράστιες όμως είναι και οι ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων του πρώην Δήμου της Νέας Πεντέλης που άφησαν το πρόβλημα και οξύνθηκε χωρίς να ενδιαφερθούν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ-ΠΕΝΤΕΛΗΣ απευθύνει κάλεσμα σε γονείς και εκπαιδευτικούς της περιοχής, μπαίνει μπροστά και απαιτεί λύση στο πρόβλημα ΤΩΡΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να ανακληθεί ΤΩΡΑ η απόφαση της ΔΕΠ της 21ης Φεβρουαρίου 2014 για αλλαγή των ορίων του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Πεντέλης και μετακίνηση των παιδιών σε σχολεία των Μελισσίων.
  • Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης με μοναδικό θέμα συζήτησης το πρόβλημα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ.
  • Εξεύρεση χώρου και αναγκαστική απαλλοτρίωσή του ΤΩΡΑ. Διεκδίκηση των απαραίτητων πόρων από το κράτος για την ίδρυση 2ου Δημοτικού Σχολείου στη ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ.

Οι γονείς και εκπαιδευτικοί που βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές του Μαΐου όλους όσοι ευθύνονται για την ταλαιπωρία των μικρών μαθητών της Νέας Πεντέλης

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet