Εκδήλωση αφιέρωμα στη μνήμη του αρχιμουσικού Διονύση Αποστολάτου
Κοινωνία

Εκδήλωση αφιέρωμα στη μνήμη του αρχιμουσικού Διονύση Αποστολάτου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων η τιμητική εκδήλωση αφιέρωμα στη μνήμη του πολίτη του Δήμου Πεντέλης αρχιμουσικού Διονύση Αποστολάτου που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Πεντέλης (ΟΠΑΘ) και υπό την αιγίδα του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο δήμαρχος Πεντέλης ο οποίος καλωσόρισε την Καίτη και Πόλυ Αποστολάτου, σύζυγο και κόρη του αείμνηστου αρχιμουσικού Διονύση Αποστολάτου και όλους τους παρευρισκομένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του αρχιμουσικού. Επίσης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΟΠΑΘ, Παναγιώτη Μούστρη, για την άρτια, όπως ανέφερε, οργάνωση της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος με τον πρόεδρο του ΟΠΑΘ και τον Κεφαλλονίτη γλύπτη Σπύρο Χουρμούζη έκαναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Διονύση Αποστολάτου που φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς ο γλύπτης.

Το αφιέρωμα συνεχίστηκε με ερμηνείες τραγουδιών που ταξίδεψαν το κοινό με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Μελισσίων που φέρει τιμητικά και το όνομα «Διονύσης Αποστολάτος», αφού αυτός ήταν ο ιδρυτής της, συνοδεία μαντολινάτας υπό τη διεύθυνση του Χαράλαμπου Μιχαηλίδη και υπό την επιμέλεια των αδερφών Γεράσιμου και Σπύρου Καραβιώτη, μαθητών του αείμνηστου Αποστολάτου.

Στο τέλος της μουσικής παράστασης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στη σύζυγο και την κόρη του Διονύση Αποστολάτου, όπως και στον μαέστρο Χαράλαμπο Μιχαηλίδη, στους αδελφούς Γεράσιμο και Σπύρο Καραβιώτη και σε άλλους συντελεστές του αφιερώματος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο πρ. υπουργός και βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρ. υπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο διοικητής του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων (ΣΝΕΝ), ταξίαρχος Δημήτριος Τσοκάνας, ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Κωνσταντίνος Καζάκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, Αντώνης Οικονόμου, ο  καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών και γενικός γραμματέας της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, Χάρης Κουρής, o συνθέτης, τέως δήμαρχος Θωμάς Μπακαλάκος, οι μαέστροι Παναγής Μπαρμπάτης, Χρήστος Κουτσονίκας, Γιάννης Λαζαρίδης, Γιώτα Σανγβινάτσου και Ρία Βούλγαρη, η υψίφωνος της Λυρικής Σκηνής Καίτη Στελλάκη, η υψίφωνος και καθηγήτρια τραγουδιού Σοφία Παπαδημητροπούλου, ο σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης με τη σύζυγό του ηθοποιό Έφη Πίκουλα, η γλωσσολόγος Φανή Πολυμέρη, κόρη του αείμνηστου τραγουδιστή, συνθέτη και στιχουργού Φώτη Πολυμέρη, ο θεματικός αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άντα Μπούσουλα, Καίτη Μασμανίδου, Γιάννης Ζώης και Γεώργιος Δρόσος, ο πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Πεντέλης, Χρυσούλα Σουτάδη-Καπράλου, οι τοπικοί σύμβουλοι Μελισσίων Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και Γεώργιος Μαγιάτης, ο τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Πεντέλης Κανέλλος Γεωργόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΘ, Βασίλειος Λάζος, η αντιπρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Χρυσούλα Μπάμπου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΘ Δημήτριος Τζαμτζής, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων, Γιώτα Τσινού, η υπεύθυνη του Δ΄ ΚΑΠΗ Δ.Κ. Μελισσίων και Αιμοδοσίας του Δήμου, Αγνή Ζώη, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet