Δ. Στεργίου-Καψάλης: “Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι νεκροί”
Κοινωνία

Δ. Στεργίου-Καψάλης: “Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι νεκροί”

O Δήμος Πεντέλης διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ως ένα μάθημα για τον Ποντιακό Ελληνισμό, τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διά βίου Μάθηση» του Δήμου Πεντέλης για την εκμάθηση της Ποντιακής διδασκαλίας και την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των μαθημάτων, ο εθελοντής καθηγητής Αντώνης Παυλίδης με τη συμμετοχή των είκοσι τεσσάρων μαθητών του τμήματος, πραγματοποίησαν μια ανοιχτή διδασκαλία, στο τέλος της οποίας οι ακροατές συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρεμβάσεις. Η χορωδία του 1ου- 6ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων ταξίδεψε μουσικά τους παρευρισκόμενους στις αλησμόνητες Πατρίδες.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι: «Οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουν, οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι νεκροί. Τέτοιες στιγμές είναι ανάγκη οι λαοί να βγαίνουν μπροστά από τις ηγεσίες τους διακηρύσσοντας αγωνιστικά τα αυτονόητα». Τέλος με εμφαντικό λόγο δήλωσε: «Θα αντισταθούμε στην καταστροφική λήθη που η σιωπή μας στηρίζει».

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού παρευρέθησαν επίσης ο πρ. δήμαρχος Δημήτρης Τομπουλίδης, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών Χρήστος Γαλανίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Γιάννης Καλαϊτζίδης, οι αντιδήμαρχοι Άντα Μπούσουλα και Παναγιώτης Μούστρης, οι τοπικοί σύμβουλοι Δημήτρης Τζαμτζής και Απόστολος Φραντζής, γονείς και φίλοι των μαθητών της χορωδίας και δημότες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet