Χρήσιμες συμβουλές προς γονείς για την κακοποίηση παιδιών
Κοινωνία

Χρήσιμες συμβουλές προς γονείς για την κακοποίηση παιδιών

Μία άκρως ενδιαφέρουσα διαδραστική οµιλία με τίτλο «Σςςς… Είναι μυστικό!!! Ο ρόλος των γονέων στην αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών», µε αφορµή την 19η Νοεµβρίου, Παγκόσµια Ηµέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, διοργάνωσε η Ένωση Γονέων Πεντέλης τη ∆ευτέρα 14 Νοεµβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Οµιλήτρια ήταν η εξειδικευµένη ψυχολόγος του οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού» Ρεγγίνα Καραντινού.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της Ένωσης Μιλένα Μπαχαρνίκου, η οποία, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόµενους, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και άκρως επίκαιρο θέµα και δήλωσε: «Φέτος, δίνεται ιδιαίτερη έµφαση στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών γιατί πρόκειται για ένα φαινόµενο που –δυστυχώς- συναντάται συχνά και στη χώρα µας, µε υποθέσεις που συγκλονίζουν το πανελλήνιο. Ιδιαίτερη σηµασία έχει να σταθεί κανείς στα τελευταία δεδοµένα των ειδικών σύµφωνα µε τα οποία από τα 3 παιδιά µόνο 1 παιδί θα ζητήσει βοήθεια και θα το αποκαλύψει στους γονείς του».

Στη συνέχεια, η αντιδήµαρχος Παιδείας Δήμου Πεντέλης Άντα Μπούσουλα απηύθυνε έναν σύντοµο χαιρετισµό και αφού συνεχάρη την Ένωση Γονέων για την πρωτοβουλία της αυτή, έδωσε ιδιαίτερη έµφαση σε όλα τα παιδιά, δίχως καμία εξαίρεση, που έχουν ανάγκη τη βοήθειά µας.

Κατά τη διάρκεια της οµιλίας προβλήθηκαν βίντεο µε ιστορίες που αφορούν διάφορες µορφές βίας κατά των παιδιών. Παράλληλα, η οµιλήτρια απήυθυνε τον λόγο στους παρευρισκόµενους προκειµένου να σχολιάσουν την κάθε ιστορία, καθώς και να εκφράσουν ακόµα και την παραµικρή απορία τους. Έτσι, η οµιλία κράτησε έντονο το ενδιαφέρον των γονέων καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία ξεπέρασε συνολικά τις δύο ώρες.

Μάλιστα, η κα Ρ. Καραντινού υπενθύµισε σε όλους την τηλεφωνική γραµµή 1056 στην οποία µπορούν να απευθύνονται όλοι, µικροί και µεγάλοι, επώνυµα ή ανώνυµα για να βοηθήσουν τον εαυτό τους ή κάποιον συνάνθρωπο τους που το έχει πραγµατικά ανάγκη.

Στην οµιλία παρευρέθηκαν µεταξύ άλλων: ο περιφερειακός σύµβουλος Αττικής Φώτης Χρυσικός, ο πρόεδρος της Α/βάθµιας Σχολικής Επιτροπής Βασίλης Κωστόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δηµοτικού Συµβουλίου Κώστας Καλλιανιώτης, ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Εν ∆ράσει Αντώνης Φειδοπιάστης, η δηµοτική σύµβουλος Νατάσσα Κοσµοπούλου, ο δηµοτικός σύµβουλος και πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώµος, το μέλος της Β/βάθµιας Σχολικής Επιτροπής Σέβη Πάχνη και το μέλος της Α/βάθµιας Σχολικής Επιτροπής Αιμιλία Λεονταρίτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet