Επίθεση με κόκκινη μπογιά και «τρικάκια» στο δημαρχείο Πεντέλης
Κοινωνία

Επίθεση με κόκκινη μπογιά και «τρικάκια» στο δημαρχείο Πεντέλης

Την εικόνα που δείχνουν οι φωτογραφίες αντίκρισε στις 05.30 το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου ο πρώτος υπάλληλος που έφθασε στο δημαρχείο Πεντέλης. Η εξωτερική θύρα του χώρου «λουσμένη» με κόκκινη μπογιά και τρικάκια στον χώρο που έγραφαν «Θέλουμε μετανάστες σε όλες τις γειτονιές, πρόβλημα είστε εσείς, ξεφτίλες ρατσιστές».

Το «Ε» επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά (σ.σ.: η οποία σήμερα στις 19:00 έχει προγραμματίσει εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων για το ζήτημα της μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων στην πτέρυγα Μπόμπολα, του νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ», στα Μελίσσια), η οποία καταδίκασε την επίθεση στο δημαρχείο, προσθέτοντας ότι η διοίκηση δεν πτοείται από τέτοιους είδους ενέργειες και συνεχίζει σταθερά να υπερασπίζεται τη θέση ότι το νοσοκομείο «Αμ. Φλέμινγκ» «είναι και πρέπει να παραμείνει νοσοκομείο» και όχι να μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Από εκεί και πέρα, όπως μας είπε, σε κοινό βηματισμό με την Περιφέρεια Αττικής, θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

Όταν τη ρωτήσαμε πώς σχολιάζει την αναφορά στα τρικάκια» σε ρατσιστές, η κ. Κεχαγιά μας απάντησε ότι δεν βλέπει κάτι ρατσιστικό στο να προτείνει κάποιος κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι θα προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας σε αυτούς τους ανθρώπους και δεν θα μετατρέψουν την πόλη σε αυτά τα απάνθρωπα «hot spot», που βλέπουμε στα ελληνικά νησιά.

Νεότερη ενημέρωση (10:12)

Τι δεν καταλαβαίνουν οι «δημοκράτες»;

Λίγες ώρες μετά την επίθεση στο δημαρχείο, από τον Δήμο Πεντέλης εξεδόθη η εξής ανακοίνωση:

Σήμερα τα ξημερώματα κάποιοι «πολύ δημοκράτες» πέταξαν μπογιές και τρικάκια στο Δημαρχείο. Αν ο σκοπός τους ήταν να τρομοκρατήσουν τη Δήμαρχο και τη διοίκηση, να σταματήσει τις κινήσεις της για το μεταναστευτικό και το Μπόμπολα, αντί να λειτουργήσει ως νοσοκομείο για τους πολίτες, να γίνει δομή hot-spot για μετανάστες, τότε απέτυχαν οικτρά. Αν πάλι, ο σκοπός τους ήταν να δώσουν μια ώθηση να βαφτεί το Δημαρχείο εκ νέου, μάλλον το κατάφεραν.

Η Δήμαρχος Πεντέλης και η διοίκηση, θα συνεχίσουν στον πολύ ξεκάθαρο δρόμο που κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν:

1. Η πτέρυγα Μπόμπολα είναι ακατάλληλο σημείο και δεν μπορεί να δεχθεί μετανάστες.

2. Όταν η Κυβέρνηση πει το σχέδιό της για το θέμα, τότε στο πλαίσιο του σχεδιασμού με την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πεντέλης θα φιλοξενήσει σε χώρους που ο ίδιος θα επιλέξει, τον αριθμό των ατόμων που του αναλογούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet