Επιστολή προς τον Δήμο για αξιοποίηση κοινόχρηστου χώρου στην 25ης Μαρτίου απέστειλε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης
Κοινωνία

Επιστολή προς τον Δήμο για αξιοποίηση κοινόχρηστου χώρου στην 25ης Μαρτίου απέστειλε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης

Με επιστολή του προς τον Δήμο Πεντέλης ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης επισημαίνει ότι «η πρόσφατη πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής να επανατοποθετήσουν τα αφαιρεθέντα διακοσμητικά και αποτρεπτικά της εισόδου οχημάτων κολωνάκια, που είχε τοποθετήσει ο πρώην Δήμος Νέας Πεντέλης, δηλαδή να αποκαταστήσουν με δικά τους έξοδα το δημοτικό έργο και να αποκλείσουν την είσοδο των φορτηγών των επαγγελματιών της λαϊκής αγοράς εντός του Κ.Χ., έφερε στο προσκήνιο όχι μόνο την ευκαιριακή, αλλά και την διαχρονική αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την απόκτηση και την προστασία του χώρου» και τονίζει ότι «λόγω του μεγάλου εμβαδού του, περί τα 17,0  στρέμματα, ο χώρος θα μπορούσε να αναδειχθεί σε ένα πολυδύναμο αστικό πάρκο με διατήρηση μεγάλου μέρους του υφιστάμενου φυσικού περιβάλλοντος».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο Σύλλογος επισημαίνει:

Η πλούσια χλωρίδα του, εμπλουτισμένη κατάλληλα, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χώρο εκπαίδευσης για τα παιδιά και ευχάριστης διεπαφής  του χώρου με τους περίοικους.” και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα αποκτηθεί άμεσα η κυριότητα του χώρου από τον Δήμο.

Kαταλήγοντας ο Σύλλογος ζητά από την αρμόδια δ/νση Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος να του χορηγήσει αντίγραφο της από το 1989 εγκεκριμένης πράξης αναλογισμού του Δήμου Νέας Πεντέλης και να γνωστοποιήσει:

  1. Tον βαθμό υλοποίησής της, ήτοι ποια από τα ιδιόκτητα γεωτεμάχια του χώρου έχουν απαλλοτριωθεί και για ποια έχουν προχωρήσει σχετικές διαδικασίες (εξαγορά, μεταφορά συντελεστή δόμησης κ.λπ.).
  2. Τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να περιέλθει στη ιδιοκτησία του Δήμου ο χώρος.
  3. Αν προτίθεστε να προχωρήσετε σε μελέτη για τους ΚΧ της Νέας Πεντέλης, όπως αυτή που εκπονείται με δαπάνες του Δήμου για την Δ.Ε. Μελισσίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet