Εργασίες στα κρυφά στην πτέρυγα Μπόμπολα, στα Μελίσσια, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του «Αμ. Φλέμινγκ»
Κοινωνία

Εργασίες στα κρυφά στην πτέρυγα Μπόμπολα, στα Μελίσσια, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του «Αμ. Φλέμινγκ»

«Με περίσσιο θράσος και στα… μουλωχτά», αποπειράθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης να ξεκινήσει εργασίες στο προκάτ της πτέρυγας Μπόμπολα, στα Μελίσσια, που προορίζεται για αίθουσες προσχολικής αγωγής. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή του οι εργαζόμενοι, «ενώ αυτό που γνωρίζαμε οι εργαζόμενοι ήταν ότι εκεί γίνονταν αυτές τις μέρες κάποιες μεταφορές υλικών του Νοσοκομείου, τυχαία ανακαλύψαμε σήμερα πως (προφανώς σε συνεννόηση  με τη διοίκηση) ξεκίνησαν εργασίες αποξήλωσης κουφωμάτων. Τρεις – τέσσερις  λοιπόν εργαζόμενοι, με την παρουσία (και επίβλεψη;) του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησαν να δουλεύουν, όταν πήγαμε ως Σωματείο να δούμε τι γίνεται στον χώρο. Με αδυναμία να συννενοηθούμε μαζί τους, απευθυνθήκαμε στον εκπρόσωπο του Δήμου και ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον εργολάβο και να δούμε την απαραίτητη άδεια εργασιών της Πολεοδομίας. Βεβαίως καμία πληροφορία δεν μας δόθηκε, ενώ σε λίγα λεπτά… έγιναν όλοι καπνός!».

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός οι εργαζόμενοι, όπως σημειώνουν, οδηγούνται στα εξής συμπεράσματα:

  1. Επιβεβαιωνόμαστε μέχρι κεραίας για όλες τις εκτιμήσεις μας ως τώρα. Η δημοτική αρχή, περιφρονώντας τους εργαζόμενους, τον λαό της περιοχής και τις ανάγκες του, σκοπεύοντας με επικοινωνιακά τρικ να παραπλανήσει τους δημότες, επιχειρεί να σβήσει διά παντός την ύπαρξη της Πτ. Μπόμπολα. Όλα αυτά με προφανή συνεργασία -αν όχι εντολή- της πολιτικής ηγεσίας, κομματικών «γνωριμιών» και «εξυπηρετήσεων», αλλά και με την πλήρη γνώση και συμφωνία της διοίκησης του Νοσοκομείου, η οποία ούτε λέξη δεν έχει αρθρώσει για την απόπειρα απαξίωσης και «κομματιάσματος» του Νοσοκομείου που διοικεί, αλλά ούτε και για την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας της Πτέρυγας. Ωστόσο, πριν μερικούς μήνες, τόσο η κ. δήμαρχος όσο και η διοίκηση διατράνωναν την ανάγκη επαναλειτουργίας της Πτέρυγας, σύμφωνα με (διπλο-πληρωμένες) μελέτες που τις ανέμιζαν ως σχέδια ανάπτυξης!
  2. Όλοι αυτοί που υποτίθεται είναι ταγμένοι να υπερασπίζουν τη νομιμότητα και το «δημόσιο συμφέρον» δεν εφαρμόζουν ούτε το ένα ούτε το άλλο προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Σχέδια που, πέρα από την περίφημη νομιμότητα, είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού της περιοχής και των ασθενών της Αθήνας (άσε που γύρω – γύρω χορεύουν εκατομμύρια -από τα χρήματα των δημοτών, άφαντοι εργολάβοι και εργαζόμενοι «φαντάσματα». Διακρίναμε τον φόβο και την απόγνωσή τους που έχασαν το μεροκάματο όταν ειδοποιήθηκαν να φύγουν… τρέχοντας).

Και η ανακοίνωση του Σωματείου συνεχίζει:

«Το ξαναλέμε, για μας οι διαδικασίες δεν είναι το σημαντικό. Το σημαντικό είναι το συμφέρον του κόσμου που έχει ανάγκη περίθαλψης. Το σημαντικό είναι να μην κλείσει ένα ακόμα Νοσοκομείο. 

»Αλλά αφού τόσο πολύ κόπτονται για τις διαδικασίες, ρωτάμε: Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση τόσο για αυτά τα έργα, όσο και συνολικά για το “σχέδιο”; Αν έχει πάρει, πού είναι η απόφασή του; Επίσης, πού είναι η απαραίτητη άδεια εργασιών της Πολεοδομίας; (ακόμα και αν ευοδωθούν τα αντιλαϊκά τους σχέδια, ποιος αλήθεια εγγυάται την καταλληλότητα του κτηρίου; (δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι μέσα σε μερικές μέρες είναι αδύνατο να μετασκευαστεί ένα παρατημένο επί χρόνια προκάτ κτήριο για να στεγάσει με ασφάλεια νήπια)».

Και οι εργαζόμενοι κλείνουν την ανακοίνωση – καταγγελία τους καλώντας όλες τις πλευρές «να εγκαταλείψουν τα σχέδια οριστικού κλεισίματος της πτέρυγας Μπόμπολα και του “Αμαλία Φλέμινγκ”», προσθέτοντας ότι απαιτούν την άμεση επαναλειτουργία τής πρώτης «προς όφελος του κόσμου που έχει ανάγκη περίθαλψης και παροχής υγειονομικής φροντίδας».

Επίσης, καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης και τους φορείς της περιοχής «να μην παρασυρθούν από τα “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”» και «να σταθούν στο πλευρό μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet