Ερώτηση Κ.Ο. ΚΚΕ προς τον υπ. Περιβάλλοντος για ΣΜΑ Μελισσίων
Κοινωνία

Ερώτηση Κ.Ο. ΚΚΕ προς τον υπ. Περιβάλλοντος για ΣΜΑ Μελισσίων

Ερώτηση κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στα Μελίσσια, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του Κομουνιστικού Κόμματος.

Ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Δήμου Πεντέλης από αυθαίρετες, καταστροφικές χωματουργικές επεμβάσεις, που διενεργούνται σε προστατευόμενη περιοχή του Πεντελικού όρους, όπου λειτουργούσε και λειτουργεί, χωρίς ίχνος τεχνικής υποδομής, παράνομος χώρος αποθήκευσης επί εδάφους και μεταφόρτωσης δημοτικών και άλλων ογκωδών αποβλήτων.

Πρόκειται στην ουσία για ανοιχτό τοπικό ΧΑΔΑ μικρής έκτασης και περιοδικής λειτουργίας για κάθε είδους ογκώδη απόβλητα του δήμου Πεντέλης και όχι μόνο, που εκφορτώνονται ανεξέλεγκτα στο χώρο. Ο συσσωρευμένος όγκος απομακρύνεται περιοδικά όταν οι απορριφθείσες ποσότητες κριθούν προς τούτο επαρκείς.

Ύστερα από τα παραπάνω ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση:

  1. Για την αποτροπή κάθε επέμβασης στην πολλαπλά προστατευόμενη επίδικη έκταση, που βρίσκεται μάλιστα σε επαφή με το νεκροταφείο Μελισσίων.
  2. Για τη θωράκιση του Πεντελικού όρους και της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου, από κάθε είδους επεμβάσεις που παραβιάζουν το καθεστώς προστασίας τους, που -αν και περιορισμένο- έχει αφεθεί στην τύχη του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet