Ημερίδα για την ενεργειακή κρίση και την Αυτοδιοίκηση οργάνωσε η Πεντέλη Πόλη Πρότυπο
Κοινωνία

Ημερίδα για την ενεργειακή κρίση και την Αυτοδιοίκηση οργάνωσε η Πεντέλη Πόλη Πρότυπο

Εξαιρετικά «αξιόλογη ήταν από άποψη περιεχομένου, αλλά και διαπαραταξιακής συμμετοχής η ημερίδα για την ενεργειακή κρίση και την Αυτοδιοίκηση» σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, η οποία οργάνωσε την εκδήλωση τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μελισσίων.

Όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη, οι ομιλητές ανέδειξαν τους λόγους για τους οποίους δημιουργείται η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις της στην εθνική οικονομία, ανέδειξαν τους τρόπους με τους οποίους η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παρέμβει για να αμβλύνει τις επιπτώσεις στους πολίτες, στο περιβάλλον, αλλά και στον δημοτικό προϋπολογισμό, ενώ αναπτύχθηκε από δύο νέους ανθρώπους η εμπειρία και τα οφέλη από την ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων σε μία προσπάθεια αποκατάστασης της ενεργειακής δημοκρατίας.

Ο Κώστας Βαρλαμίτης, οικονομολόγος, πρ. πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, ανέδειξε τις περιοχές που οι ΟΤΑ γενικότερα μπορούν να πετύχουν σημαντικές ελαφρύνσεις στους προϋπολογισμούς τους (μείωση ενεργειακής κατανάλωσης μέσω επενδύσεων τεχνολογικής αναβάθμισης για εξοικονόμηση ενέργειας και έξυπνων εφαρμογών για αποτελεσματική διαχείριση), αλλά και ο Δήμος Πεντέλης ειδικότερα (κυρίως σε οδοφωτισμό και αθλητικές εγκαταστάσεις) αλλά και να πετύχουν τη στήριξη των δημοτών τους ευνοώντας τα ευάλωτα νοικοκυριά. Μόνο για τον Δήμο Πεντέλης μπορεί να εξοικονομηθούν κατ’ ελάχιστο 450.000 ευρώ ετησίως, ενώ για το σύνολο των ΟΤΑ της χώρας το ποσό αυτό υπολογίζεται σε πάνω από 400 εκατομμύρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet