Η ανακύκλωση στο επίκεντρο της συνάντησης δημάρχου – εκπ/κής κοινότητας
Κοινωνία

Η ανακύκλωση στο επίκεντρο της συνάντησης δημάρχου – εκπ/κής κοινότητας

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, στις έξι το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη με την εκπαιδευτική κοινότητα. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης του Δήμου στα σχολεία, το οποίο παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε τη σημασία της ανακύκλωσης στον Δήμο γενικότερα, αλλά και τη διαμόρφωση ανάλογης νοοτροπίας στους ενήλικες και πολύ περισσότερο στα παιδιά. Όπως τόνισε, η ανακύκλωση θα πρέπει να ξεκινήσει από το σχολείο και να ενταχθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω δράσεων, προγραμμάτων, εκδηλώσεων, διαγωνισμών κ.λπ.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Άντα Μπούσουλα Χάνου, ενημέρωσε σχετικά με την εξέλιξη των μεγάλων έργων στα σχολεία που υλοποιούνται και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, Ροδώνης – Πίνδου και στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων, μέσω του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι», ενώ εντός των επόμενων ημερών υπογράφεται η σύμβαση του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» που αφορά παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημοτικό Σχολείο Ν. Πεντέλης και στο 1ο Νηπιαγωγείο Πεντέλης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, θέματα λειτουργικότητας και συντηρήσεων των σχολείων, τονίστηκε η ανάγκη για ορθή διαχείριση των δαπανών των σχολείων, ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ΕΥΔΑΠ.

Τέλος, επισημάνθηκε για άλλη μια φορά η άριστη συνεργασία του Δήμου με την εκπαιδευτική κοινότητα και ότι η διοίκηση του Δήμου θα είναι πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών, συμπαραστάτης και αρωγός στο δύσκολο έργο τους.

Στη σύσκεψη από πλευράς Δήμου παρευρέθησαν πλην των προαναφερόμενων, ο αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Βασίλειος Κωστόπουλος και κα Σίσσυ Ντούρη αντίστοιχα, ο διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας και η διευθύντρια Παιδείας του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet