Η Δημοτική Συμμαχία προτείνει τη μετονομασία του δάσους «Τσαγκάρη» σε «Άλσος Μίκη Θεοδωράκη»
Κοινωνία

Η Δημοτική Συμμαχία προτείνει τη μετονομασία του δάσους «Τσαγκάρη» σε «Άλσος Μίκη Θεοδωράκη»

Η παράταξη Δημοτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Πεντέλης Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας προτείνει τη μετονομασία του δάσους «Τσαγκάρη» σε «Άλσος Μίκη Θεοδωράκη». Παράλληλα ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο Συμβούλιο της 10ης Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι ήταν «πολύ φτηνή η κριτική του χαλκείου ενημέρωσης του Δήμου Πεντέλης».

Ειδικότερα, η παράταξη αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της: «Προφανώς και το Συμβούλιο της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου δεν ήταν αφιερωμένο στην απονομή τιμής στο μεγάλο Εθνικό μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Ήταν ένα από τα 12 θέματα και μάλιστα χωρίς εισήγηση.

»Πολύ “φτηνή” η κριτική του χαλκείου ενημέρωσης του Δήμου Πεντέλης.

»Η ίδια πρακτική και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου. Το θέμα επαναφέρεται μαζί με όλα τα άλλα (αποχετεύσεις, αναμορφώσεις), χωρίς μάλιστα εισήγηση.

»Αφού λοιπόν η δήμαρχος δεν φέρνει εισήγηση, που θα μπορούσε να είχε τύχει διαδημοτικής προεπεξεργασίας, καταθέτουμε τεκμηριωμένη εισήγηση για ονομασία, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, του δάσους “Τσαγκάρη” σε “Άλσος Μίκη Θεοδωράκη”.

»Την πρόταση αυτή την εισηγούμαστε διότι:

  • »Ο χώρος του νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ” με το περιβάλλον πευκοδάσος αποτελούν την ιδιαίτερη σύνδεση του Μίκη Θεοδωράκη με τα Μελίσσια και όπως ο ίδιος τονίζει στην επιστολή του στον δήμαρχο Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, στις 17 Νοεμβρίου 2013, χάρη στη νοσηλεία του και της φροντίδας που έτυχε στο χώρο αυτό “κυριολεκτικώς αναστήθηκα”.
  • »Για τους μη γνωρίζοντες το 2006 επί δημαρχίας Μελισσίων, Γιάννη Μητρόπουλου και υπευθύνου πολιτιστικών, Βασιλείου Κωστόπουλου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο σπίτι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη για να του ανακοινωθεί η απόφαση του Δήμου να τιμηθεί πολλαπλώς συμπεριλαμβανομένης και της ονομασίας του δάσους “Τσαγκάρη” σε “Άλσος Μίκη Θεοδωράκη”.
  • »Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η πρωτοβουλία του δημάρχου, Δ. Στεργίου, το 2013 με την εκδήλωση που οργάνωσε ο ΟΠΑΘ του Δήμου Πεντέλης στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Πεντέλης.

»Ο συμπολίτης μας Ευάγγελος Σπύρου είχε πρωταγωνιστήσει στην ανάληψη και των δύο παραπάνω πρωτοβουλιών.

»Τέλος προτείνεται:

  • »Τοποθέτηση αναμνηστικής πλάκας στην είσοδο του νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ” που να αναγράφεται ότι στον χώρο αυτό νοσηλεύτηκε και θεραπεύτηκε το 1962 ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης (την πρόταση αυτή την είχε αποδεχθεί ο ίδιος εν ζωή).
  • »Ο Δήμος κάθε καλοκαίρι στo πλαίσιo των πολιτιστικών εκδηλώσεών του να διοργανώνει ξεχωριστή εκδήλωση με όνομα τα “Θεοδωράκια” με πλούσιο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα».

«Κάθε άλλη εισήγηση για ονομασία μόνον αίθουσας, κτηρίου, δρόμων κ.ά υποβαθμίζουν τη μοναδικότητα της σχέσης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με την πόλη μας», καταλήγει στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet