Η Δ. Κεχαγιά παρουσίασε στο Δ.Σ. τον πλήρη σχεδιασμό αντιπυρικής προστασίας για το 2020 στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Η Δ. Κεχαγιά παρουσίασε στο Δ.Σ. τον πλήρη σχεδιασμό αντιπυρικής προστασίας για το 2020 στον Δήμο Πεντέλης

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας του Δήμου, καθώς και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει για την αντιπυρική περίοδο, στο πλαίσιο της σχετικής συνεδρίασης που προκάλεσε αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου.

Η δήμαρχος έκανε αναφορά στο χρονοδιάγραμμα για τον καθαρισμό των οικοπέδων, καθώς και στο επιχειρησιακό σχέδιο για την πυρασφάλεια. Επίσης, ανακοίνωσε την ενίσχυση του προσωπικού κατά την αντιπυρική περίοδο, με έκτακτες προσλήψεις για την αποψίλωση και καθαρισμό αστικών και περιαστικών αλσυλλίων και δασών και τη στελέχωση των πυροφυλακίων του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κάλυψη με πυροφύλακες σε όλα τα δύσκολα σημεία του Δήμου, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης φύλαξης και προσοχής.

Η κ. Κεχαγιά αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία του Δήμου με τους φορείς της Πολιτείας και με τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Ακόμη έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη για περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους από τις δασικές πυρκαγιές και τους τρόπους πρόληψης τους, ενώ υπογράμμισε ότι και φέτος -όπως όλες τις προηγούμενες χρονιές- θα πραγματοποιηθούν προληπτικές εθελοντικές δράσεις με τη συμμετοχή των πολιτών.

Η δήμαρχος και τα στελέχη της δημοτικής αρχής απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων και άκουσαν τις προτάσεις τους, ώστε κάποιες από αυτές να ενταχθούν στον σχεδιασμό του Δήμου.

Κλείνοντας η κ. Κεχαγιά ζήτησε την ενεργό συμμετοχή και την έμπρακτη συνεργασία όλων στην προσπάθεια να διαφυλαχθεί στο ακέραιο το δασικό, αστικό και περιαστικό περιβάλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet