Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου για απόλυση ΑμεΑ
Κοινωνία

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου για απόλυση ΑμεΑ

Τη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» για την απόλυση εργαζόμενου, ατόμου με αναπηρία, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του ήδη από το 2009, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Όπως υποστηρίζει η παράταξη, ο «ο Γολγοθάς του εργαζόμενου στον Δήμο μας ξεκίνησε επί διοίκησης Στεργίου, η οποία στράφηκε νομικά εναντίον του. Αφού ο εργαζόμενος δικαιώθηκε πρωτόδικα, ο κατά τα άλλα συμπαραστάτης των εργαζομένων Στεργίου άσκησε έφεση, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν συναινεί στη μετατροπή της σύμβασής του σε αορίστου χρόνου».

«Έρχεται λοιπόν η “ανεξάρτητη” διοίκηση Κεχαγιά, τη Δευτέρα 16-03-2020, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, να “τελειώσει” τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, απολύοντας έναν εργαζόμενο με αναπηρία, έναν άνθρωπο που μπορεί και θέλει να δουλέψει στον Δήμο μας» συνεχίζει η παράταξη και συμπληρώνει:

«Τέτοια είναι η αναλγησία της διοίκησης και των συν αυτώ. Η διοίκηση του Δήμου μπορούσε και όφειλε, αντί να λειτουργήσει σαν στυγνός μέτοχος Α.Ε. που θέλει τα κέρδη του, να μην υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση και να εφαρμόσει τον νόμο 3227/2004, μονιμοποιώντας τον επί χρόνια εργαζόμενό μας.

»Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η διοίκηση Στεργίου, η διοίκηση Κεχαγιά και άλλοι έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την υλοποίηση μέχρι κεραίας των κατευθύνσεων Ε.Ε. και κυβερνήσεων. Η μείωση κονδυλίων στον κρατικό προϋπολογισμό φέτος για την Πρόνοια ανήλθε στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ για τα επιδόματα αναπηρίας στα 173 εκατ. ευρώ. Αυτή η πολιτική πάει χέρι-χέρι με τις απολύσεις εργαζόμενων με αναπηρία, από τους δήθεν ευαίσθητους.

»Σκοπός τους ήταν και παραμένει να χτυπήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να την αντικαταστήσουν με κακοπληρωμένους συμβασιούχους, κοινωφελή προγράμματα κ.λπ. Στόχος τους η πλήρης υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και το πέρασμά τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Μπροστά σε αυτόν τον στόχο δεν λογαριάζουν τίποτα!».

Και η «Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης» κλείνει την ανακοίνωσή της με την απαίτηση για «άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου», αλλά και «προσλήψεις σε όλους τους τομείς που απαιτείται, προκειμένου ο Δήμος Πεντέλης να εξυπηρετεί τους πολίτες του απρόσκοπτα. Μαζικές προσλήψεις ΑμεΑ, με ευθύνη του κράτους, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, χωρίς προγράμματα ανακύκλωσης της φτώχειας και της ανεργίας».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet