Η ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης για την κινητοποίηση στο Tοπικό Ιατρείο Βριλησσίων
Κοινωνία

Η ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης για την κινητοποίηση στο Tοπικό Ιατρείο Βριλησσίων

Την Τετάρτη 10/02 ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Χαλανδρίου – Χολαργού – Βριλησσίων – Ψυχικού προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Tοπικό Ιατρείο Βριλησσίων (ΙΚΑ). Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης και Βριλησσίων με τους επικεφαλής των συνδυασμών, Σπύρο Κωνσταντά και Βασίλη Βήττο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης εκφράζει την αντίθεσή της στο κλείσιμο των ιατρείων και τη μετατροπή του ΙΚΑ αποκλειστικά σε κέντρο εμβολιασμού. Θυμίζει δε ότι τα Δημοτικά Ιατρεία προβαίνουν σε συνταγογραφήσεις και ραντεβού με γιατρούς, όμως η πλειονότητα των γιατρών είναι εθελοντές με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

«Απαιτείται ένταση της πάλης για τη στελέχωση των Κ.Υ. και η πανδημία να μην αποτελεί πρόσχημα για να μην παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες σε συνταξιούχους, εργαζόμενους. Διεκδικούμε να μην είναι και αυτά μιας νόσου, όπως τόσα και τόσα νοσοκομεία. Να πάψει η κυβέρνηση να κοροϊδεύει ότι ιδρύει κέντρα εμβολιασμού, ενώ στην ουσία καταργεί τα τόσο αναγκαία κέντρα υγείας. Η επιλογή της κυβέρνησης, εν μέσω πανδημίας και τη στιγμή που ο ελληνικός λαός μετρά ήδη εκατόμβες νεκρών, να αποφασίσει στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 να μειώσει τα κονδύλια για την Υγεία-Πρόνοια, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι η Υγεία γι’ αυτούς δεν αποτελεί κοινωνικό αγαθό αλλά κόστος, είναι εγκληματική!» σημειώνει η δημοτική παράταξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet