Η Ο.Μ. Πεντέλης ΣΥΡΙΖΑ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τα κρούσματα στα σχολεία
Κοινωνία

Η Ο.Μ. Πεντέλης ΣΥΡΙΖΑ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις και τα κρούσματα στα σχολεία

Θέση για τα κρούσματα κορωνοϊών στα σχολειά, αλλά και των μαθητικών κινητοποιήσεων, παίρνει η Οργάνωση Μελών Πεντέλης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Οργάνωση αναφέρει:

Αν ελπίζαμε ότι δεν θα ζούσαμε και στην πόλη μας τα αποτελέσματα της πολιτικής που έχει ακολουθηθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την τρέχουσα 2η φάση της πανδημίας, η πραγματικότητα είναι δυστυχώς εδώ για να μας διαψεύσει.

Ήδη έχουμε κρούσμα κορωνοϊού σε δημοτικό σχολείο του Δήμου μας, ενώ υπάρχει αναστάτωση και καταλήψεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το κύμα αυτό από ό,τι φαίνεται σαρώνει την Ελλάδα. Και τώρα τι να πούμε κ. Κεραμέως; ότι δεν το ξέραμε ότι μπορεί να συμβεί;

Όταν:

  • Επί μήνες φωνάζει όλη η υγειονομική και η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και όλη η κοινωνία, να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που κερδίσαμε με την υπεύθυνη στάση όλου του κόσμου, που πειθάρχησε στα περιοριστικά μέτρα της πρώτης φάσης της πανδημίας.
  • η κοινωνία περίμενε από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να προετοιμάσει αποτελεσματικότερα τη χώρα (επάρκεια σε υποδομές και εγκαταστάσεις, επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στην υγεία και την παιδεία, επαρκές προστατευτικό και διαγνωστικό υλικό και τεστ, κατάλληλες υγειονομικές διαδικασίες) πριν να ενσκήψει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Είναι φανερό ότι είτε είχαν άλλα σχέδια στο μυαλό τους ως κατάλληλο τρόπο αντιμετώπισης, είτε ήταν ανέτοιμοι και άρα ανεπαρκείς. Νομίζουν πως τους αρκούν επικοινωνιακές τεχνικές όπως:

  • Η επίρριψη της ευθύνης στους «ανυπάκουους» πολίτες και ιδίως στους νέους.
  • Ο καθαγιασμός της πολιτικής τους από τα ΜΜΕ (με βοήθεια από τις γνωστές λίστες του κ. Πέτσα).

Ενώ οι business και τα deals καλά κρατούν.

Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν όταν αυτός που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα διακατέχεται από απλουστευτικές εμμονές, νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία και αυτοκρατορική αντίληψη για το πώς θα τα βγάλει πέρα η κοινωνική πλειοψηφία με τα 700 και τα 800 ευρώ. Όταν πρέπει να αντιμετωπίσει την αναστολή εργασίας και εισοδήματος, την ανεργία, τα έξοδα διαβίωσης που δεν αναστέλλονται, τα τεστ που πρέπει να πληρώνει σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα κ.ά.

Φίλες και φίλοι

Στα σχολεία μας είναι τα παιδιά μας. Οφείλουμε να τα ακούσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους. Ως ενήλικοι γονείς και πολίτες με ανήλικους μαθητές. Διεκδικούν υγεία και ασφάλεια. Και μέλλον. Δεν είναι έγκλημα. Έχουν κρίση και ευαισθησία. Μην ξεχνάμε πως είναι τα ίδια παιδιά που μαζεύονται στις πλατείες και τα κυνηγά η αστυνομία. Είναι τα ίδια που γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. τα παρουσιάζει σαν “πιθήκους” και τα χαρακτηρίζει “φίδια στον κόρφο των σχολείων”. Με τέτοιους φασίζουσας νοοτροπίας χαρακτηρισμούς ελπίζουμε να μη φτάσουμε να δούμε έκρυθμες καταστάσεις και γενικευμένες σκηνές αυτόκλητων υπερασπιστών της τάξης στα σχολεία.

Γι’ αυτό μαζί τους, με όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, διεκδικούμε τα αυτονόητα:

  • Mείωση των μαθητών ανά τάξη (15 μελή τμήματα, περισσότερες τάξεις).
  • Γενναίες προσλήψεις εκπαιδευτικών (που θα στελεχώσουν τις τάξεις).
  • Πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας για τη συχνή καθαριότητα και απολύμανση των σχολικών εγκαταστάσεων.
  • Δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε καθηγητές και μαθητές.

Δεν μπαίνουμε στο ψεύτικο δίλημμα αν είμαστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων. Είμαστε υπέρ των μέτρων που προστατεύουν την κοινωνία και τα παιδιά της και είμαστε απέναντι σε αυτούς που αγνοούν την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet