«Η Πεντέλη μας»: Η εργαλειοποίηση της διαχειριστικής μελέτης του άλσους Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη
Κοινωνία

«Η Πεντέλη μας»: Η εργαλειοποίηση της διαχειριστικής μελέτης του άλσους Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη

Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της, η δημοτική αρχή προβάλλει ως επιτεύγματα μιας διαχειριστικής μελέτης, της οποίας αντίγραφο αρνείται να μας χορηγήσει από 3/5/2023, την κατασκευή του χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και την προστασία του άλσους Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη» υποστηρίζει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Η Πεντέλη μας».

Την ίδια στιγμή σημειώνει ότι στην η εν λόγω μελέτη:

  • Δεν περιλαμβάνει -με ανεξήγητη εντολή του Δήμου, που για άλλη μια φορά και με αυτόν τρόπο κάνει πλάτες σε παράνομες διεκδικήσεις- τμήμα του δάσους, έκτασης περί τα 20 στρ., από τα 40 συνολικά του δασοσκεπούς λόφου.
  • Επιλαμβάνεται παρατύπως του τμήματος του γηπέδου, που είναι αστική χρήση και ξένη προς τον χαρακτήρα του άλσους.
  • Συντάχθηκε κατά παράβαση των εγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών των διαχειριστικών μελετών αλσών, που δεν προβλέπουν στο περιεχόμενο αυτών γήπεδα, αποδυτήρια και κερκίδες.
  • Ως συντάκτης της φέρεται επιστήμονας ειδικότητας δασολόγου, στερούμενος των αναγκαίων  επαγγελματικών δικαιωμάτων και της απαιτούμενης επιστημονικής κατάρτισης για να εκπονεί μελέτες σχεδιασμού αστικών χρήσεων.

«Πρόκειται επομένως για μια ψευδεπίγραφη μελέτη, οι προβλέψεις της οποίας στερούνται αξιοπιστίας και μόνο προεκλογικές επικοινωνιακές ανάγκες εξυπηρετούν» επισημαίνει ο Σύλλογος, προσθέτοντας ότι «πραγματική αξιοποίηση του χώρου προς όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης μπορεί να προκύψει από μια ουσιαστική διεπιστημονική μελέτη, που θα αντιμετωπίσει το φυσικό περιβάλλον και τη λίμνη ως ενιαίο οικοσύστημα και θα προβλέψει χρήσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες, με βασική επιδίωξη την αναβίωση, έστω και μερική, της λίμνης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet