Η πορεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. αναλύθηκε στο Ελεύθερο Παν/μιο Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Η πορεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. αναλύθηκε στο Ελεύθερο Παν/μιο Δήμου Πεντέλης

Με αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού πραγματοποιήθηκε η 9η θεματική διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου με θέμα «Η Ελλάδα στην Ευρώπη, ιστορικές & πολιτικές διαστάσεις».

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Άντα Μπούσουλα, και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Νικόλαος Κόλλιας.

Η ομιλήτρια, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Μπότσιου, παρουσίασε τις οικονομικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της Ελλάδος από τη μεταπολεμική περίοδο μέχρι και σήμερα, τις εθνικές, αλλά και ευρωπαϊκές επιδιώξεις της χώρας μας κατά τη σύνδεση και την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και ανέλυσε σφαιρικά τους κοινωνικοπολιτικούς παράγοντες που καθόρισαν διαρθρωτικά την πορεία της σε αυτήν.

Μετά το πέρας της διάλεξης η ομιλήτρια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο ακαδημαϊκός Ιωάννης Τσιτσιπής, η πολιτευτής και ιατρός Πολυτίμη Λεονάρδου, οι τοπικοί σύμβουλοι, Ρένα Βλάχου, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και Ντίνα Κολοβού, ο ναύαρχος ε.α. Χρήστος Λυμπέρης, ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Τόιλος, οι πτέραρχοι ε.α. Νικόλαος Νόκας και Δημήτρης Τζαμτζής, το μέλος Δ.Σ. ΟΠΑΘ, Παύλος Σπαντιδέας, ο πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Άγγελος Τζίβας, εκπρόσωποι των συλλόγων «Οι Λαλητάδες», Βασίλης Ζευγώλης, και Συνδέσμου Μικρασιατών – Γκιουλμπαξιωτών «Νέα Ροδώνη», Χρήστος Κάζος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet