Κάθειρξη 13 ετών στον επιχειρηματία Άρη Φλώρο για το παρ’ ολίγον φονικό στην Πεντέλη
Κοινωνία

Κάθειρξη 13 ετών στον επιχειρηματία Άρη Φλώρο για το παρ’ ολίγον φονικό στην Πεντέλη

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον επιχειρηματία Άρη Φλώρο, επικεφαλής της εταιρείας παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας Energa, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση και έκρινε ομόφωνα ενόχους τόσο τον επιχειρηματία όσο και τους δύο Αλβανούς συγκατηγορουμένους του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, θεωρώντας ότι η επίθεση που είχε δεχθεί ο κ. Αντωνόπουλος έγινε από τους δύο αλλοδαπούς μετά από εντολή που πήραν από τον επιχειρηματία.

Η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι το «πληρωμένο συμβόλαιο» σε βάρος του δικηγόρου αφορούσε στη διένεξη που είχε ο ΛΑΓΗΕ με την εταιρεία Energa. Οι δικαστές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους.

Οι δικαστές που μειοψήφησαν ζήτησαν την επιβολή κάθειρξης 17 ετών στον επιχειρηματία, ωστόσο η ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε είναι 13 έτη με αναστολή εκτέλεσης ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Ο συγκατηγορούμενος του επιχειρηματία, Ντούλτσε Όλτι (Dulce Olti), κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία από κοινού και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 23 ετών. Ο τρίτος κατηγορούμενος, Μπάκο Άρμπερ (Bako Arber) κρίθηκε ένοχος για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη ληστεία με υποπολυβόλο και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών.

Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή στην έφεση των δύο αλλοδαπών, οι οποίοι, μετά την έκτιση της ποινής τους, θα απελαθούν και απαγορεύεται να επιστρέψουν στη χώρα για 10 έτη.

Το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους Παναγιώτη Ευθυμιάδη και Ιωάννη Τσιβελεκίδη, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί αρχικά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.

Ο ‘Αρης Φλώρος βρίσκεται ήδη στη φυλακή καθώς εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών που του επιβλήθηκε μετά την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης υπεξαίρεσης των εταιρειών Energa και Hellas Power.

Στην απολογία του ο επιχειρηματίας αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου και υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοί του τον ενέπλεξαν στη δολοφονική απόπειρα με σκοπό να τον εκβιάσουν και να του αποσπάσουν χρήματα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet