Κάλαντα στον αρχιεπίσκοπο έψαλε το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων
Κοινωνία

Κάλαντα στον αρχιεπίσκοπο έψαλε το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων

Στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο έψαλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα μέλη του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων.

Τo πρωί της Τετάρτης 24 Δεκεμβρίου 2014 και, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μελισσίων (ΚΕΜ), «κατ΄ επιλογή του Αρχιεπισκόπου, και έξω από τα πλαίσια του εθιμοτυπικού των ημερών και των διαδικασιών να ψάλλονται τα κάλαντα στους θεσμικούς φορείς της χώρας μας, το ΚΕΜ επισκέφτηκε το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο».

Το Σωματείο συνόδεψαν εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ζαχαράκος, η ταμίας Μαρία Κοβάτση και η υπεύθυνη εκδηλώσεων Χρύσα Τσελέ.

Εκεί τα μέλη του ΚΕΜ έψαλαν στον αρχιεπίσκοπο, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και εορταστικά τραγούδια της Θράκης, τα οποία συνοδεύτηκαν αμέσως μετά με χορό. Μαζί, στη γκάιντα και στο καβάλι ο δάσκαλος του Συλλόγου Χρίστος Δανάκης, στο νταούλι η Ελιζαμπέτα Σκιαδά και στη λύρα Θρακης ο Νίκος Τσαντίδης.

Στη συνέχεια δόθηκαν στον αρχιεπίσκοπο αναμνηστικά δώρα του Σωματείου. Η εκδήλωση τελείωσε με τις ευχές και την ευλογία του αρχιεπισκόπου και, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «με την προτροπή του να προσκληθεί στην κοπή της πρωτοχρονιατικης πίτας του Σωματείου, την οποία το ΚΕΜ δέχθηκε με πολλή χαρά».

Το ΚΕΜ έψαλε τα κάλαντα και χόρεψε στους δρόμους της ΑθήναςΚατόπιν τα μέλη του ΚΕΜ έψαλλαν τα κάλαντα της Θράκης στην Πλάκα, στην Ερμού, στο Σύνταγμα, στην Παλιά Βουλή και στην Αιόλου με πολλές στάσεις για χορό.

Το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων εύχεται «Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet