Κλείνει το Παίδων Πεντέλης για έναν μήνα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία
Κοινωνία

Κλείνει το Παίδων Πεντέλης για έναν μήνα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία

Στην καταγγελία ότι το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην απόφαση να διακόπτονται οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης για να μετατραπεί το νοσοκομείο σε αμιγώς εμβολιαστικό κέντρο προχώρησε το ιατρικό προσωπικό.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση πρωτοκολλήθηκε στις 6 Ιανουαρίου, ημέρα αργίας και ότι έχει ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου.

Παίδων Πεντέλης: Καταγγελία για διακοπή λειτουργίας του εν μέσω πανδημίας

Χαρακτηριστικά τονίζεται επίσης ότι «εδώ και ένα χρόνο υποστηρίζουμε ενεργά το εμβολιαστικό πρόγραμμα συμμετέχοντας στον εμβολιασμό παίδων και ενηλίκων σε τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα του ΓΝΠΠ και ένα του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, με απρόσκοπτη τη λειτουργία της παιδιατρικής και COVID-19 κλινικής και του τμήματος επειγόντων περιστατικών».

Πηγές του υπουργείου Υγείας από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για απόφαση, αλλά για πρόταση της ΥΠΕ στο υπουργείο Υγείας, η οποία αφορά στη διακοπή των εφημεριών και όχι της τακτικής λειτουργίας.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ πάντως, Παναγιώτης Παπανικολάου, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Επιβεβαιώνεται επίσημα από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ η απαράδεκτη κυβερνητική εντολή για αναστολή της λειτουργίας του “Παίδων Πεντέλης” και η μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο ως τέλος Ιανουαρίου».

Πηγή: news247.gr

Νεότερη ενημέρωση 11:50

Το γεγονός της λειτουργίας mega εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης επιβεβαίωσε σήμερα (8/1) και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», σημείωσε ότι άλλα 40.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών θα ανοίξουν τη Δευτέρα 10/1, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς υπάρχει σχετική συμφωνία με το υπουργείο Υγείας».

Δείτε από το 5:17 και μετά

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet