Κληροδότημα Καλαμβόκη: «Φέσι» 160.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ και «πάγωμα» παροχής επιδομάτων
Κοινωνία

Κληροδότημα Καλαμβόκη: «Φέσι» 160.000 ευρώ για ΕΝΦΙΑ και «πάγωμα» παροχής επιδομάτων

Για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ σχετικά με το κληροδότημα Καλαμβόκη, που ανέρχεται στο ύψος των 160.000 ευρώ και για «πάγωμα» των παροχών προς ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του Δήμου Πεντέλης, στις οποίες υποτίθεται θα έπρεπε να διανέμονται τα έσοδα του κληροδοτήματος από τα ενοίκια, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή, με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Φειδοπιάστη.

Το όλο θέμα προκάλεσε ερώτημα της δημοτικής συμβούλου και μέλους της παράταξης Ευαγγελίας Μπουσίου προς τον δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου για το πώς γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση του εν λόγω κληροδοτήματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

O μύθος της χρηστής διοίκησης Στεργίου καταρρέει με… πάταγο όσο πλησιάζουμε στην κάλπη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης κρύβει και μια νέα αποκάλυψη για το πώς ο δήμαρχος της πόλης χειρίζεται μείζονα θέματα του Δήμου.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Μαρτίου ήταν η ώρα να μάθουμε πώς η σημερινή διοίκηση χειρίζεται την υπόθεση του κληροδοτήματος του ευεργέτη Καλαμβόκη. Το αίτημα που διατυπώθηκε από το μέλος της παράταξης Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή Ευαγγελία Μπουσίου για το πώς υλοποιείται η επιθυμία του διαθέτη ήταν αρκετό για να αποκαλύψει τα εξής:

  1. Η… χρηστή διοίκηση Στεργίου άφησε απλήρωτο τον ΕΝΦΙΑ του κληροδοτήματος (δημαρχείο Πεντέλης)  τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να οφείλεται συνολικά για το κληροδότημα το ποσό των 160.000 ευρώ (ετήσιο ΕΝΦΙΑ ποσού 28.000 ευρώ, συν τις προσαυξήσεις).
  2. Εξαιτίας αυτών των χειρισμών, ελλείψει χρημάτων, έχει ανασταλεί η αποδοχή αιτημάτων από άπορες νέες που παντρεύονται και άπορα παιδιά, στους οποίους υποτίθεται ότι ο Δήμος διανέμει κάθε χρόνο το συγκεντρωθέν ποσό από το ενοίκιο του δημαρχείου (με βάση τη διαθήκη του ευεργέτη, ο Δήμος πρέπει να καταβάλλει μηνιαίο ενοίκιο για το  δημαρχείο, το δε ποσό που θα συγκεντρώνεται ετησίως θα διανέμεται στις παραπάνω κατηγορίες συνδημοτών μας).

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι  κάποια εποχή αρμόδιο για την παραπάνω διανομή ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο ερχόταν υποχρεωτικά και ο απολογισμός σχετικά με τη διάθεση των ποσών. Όμως από τη συγκρότηση ειδικής  επιτροπής με την παραπάνω αρμοδιότητα, με πρόεδρο τον δήμαρχο, τα πράγματα άλλαξαν, προφανώς για να μπορεί να ασκεί ανενόχλητος τη… χρηστή του διοίκηση.

Έτσι, φθάσαμε σήμερα,  λόγω αστοχίας της διοίκησης, όχι μόνο να χρωστάει το κληροδότημα Καλαμβόκη 160.000 ευρώ για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ, αλλά και να έχουμε σταματήσει ως Δήμος να βοηθάμε τις νέες και τα παιδιά του Δήμου μας που έχουν αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, παραβιάζοντας την επιθυμία του διαθέτη Καλαμβόκη.

Όταν μιλούν τα γεγονότα, κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει… Η διοίκηση Στεργίου πρέπει και θα αλλάξει τον Μάιο του 2019, γιατί απέδειξε στην πράξη ότι μόνο ζημιές έχει να προσφέρει πλέον στον Δήμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet