Κλιμάκιο των Κ.Ο. Μελισσίων – Πεντέλης και Βριλησσίων του ΚΚΕ στη δομή φιλοξενίας προσφυγόπουλων στην Πεντέλη
Κοινωνία

Κλιμάκιο των Κ.Ο. Μελισσίων – Πεντέλης και Βριλησσίων του ΚΚΕ στη δομή φιλοξενίας προσφυγόπουλων στην Πεντέλη

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης 19/2 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αλληλεγγύης των Κομματικών Οργανώσεων Μελισσίων – Πεντέλης και Βριλησσίων του ΚΚΕ στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, που λειτουργεί εδώ μερικές εβδομάδες στο κτήριο όπου στεγαζόταν το παλαιό Α.Τ. Πεντέλης. Οι Κ.Ο. συγκέντρωσαν και παρέδωσαν στους περίπου 30 ανήλικους πρόσφυγες ρουχισμό, κουβέρτες και άλλα είδη.

Στην επίσκεψη αλληλεγγύης συμμετείχαν οι επικεφαλής και δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης και Λαϊκής Συσπείρωσης Βριλησσίων, Σπύρος Κωνσταντάς και Βασίλης Βήττος, αντίστοιχα.

Ο Σπ. Κωνσταντάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ήρθαμε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Είστε παιδιά εργατών όπως και εμείς. Στεκόμαστε στο πλευρό σας, καλωσήλθατε στη γειτονιά μας.»

Από την πλευρά του, ο Β. Βήττος, απευθυνόμενος στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ερχόμαστε από όμορο Δήμο. Έχουμε μια ανοιχτή αγκαλιά για εσάς. Απαιτούμε και από τον Δ. Βριλησσίων να σταθεί στο πλευρό σας. Να ξέρετε ότι εδώ στη χώρα μας έχετε αδέλφια που σας στηρίζουν».

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους και την εικόνα που απεκόμισαν από την επίσκεψη στη δομή, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ σημειώνουν ότι προκύπτει άμεσα ανάγκη για:

  • Να δοθεί λύση από το υπ. Παιδείας στο πρόβλημα της ένταξης των παιδιών στα σχολεία, με τμήματα ένταξης και στήριξη με εκπαιδευτικούς.
  • Να τοποθετηθούν κάδοι σκουπιδιών έξω από τη δομή φιλοξενίας.
  • Να διοργανωθούν, και με ευθύνη του Δ. Πεντέλης, αθλητικές και άλλες δραστηριότητες για τα παιδιά, με χρήση και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

«Οι Κ.Ο. του ΚΚΕ θα συνεχίσουν να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα θύματα του πολέμου και καλούν τον λαό και τη νεολαία  της περιοχής να απομονώσει τις ρατσιστικές-εθνικιστικές κραυγές που στρέφονται ενάντια στα προσφυγόπουλα» αναφέρουν κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι στην ανακοίνωσή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet