Κοινωνικό ανάχωμα στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια – Βίντεο
Συγκέντρωση στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια
Video

Κοινωνικό ανάχωμα στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια – Βίντεο

Την καταγορηματική αντίθεσή τους στο επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Μελίσσια εξέφρασαν η δημοτική αρχή του Δήμου Πεντέλης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, επαγγελματίες εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων, καθώς και απλοί πολίτες που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έξω από το εν λόγω κατάστημα.

Μαζί τους βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Πάνος Σκουρλέτης και Κώστας Ζαχαριάδης.

Αν και η συγκέντρωση δεν είχε το μέγεθος που θα ανέμεναν οι διοργανωτές, ουσιαστικά αποτελούσε μία πρώτη άμεση αντίδραση, η οποία θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες -όπως ειπώθηκε- αφού όλοι δήλωσαν αποφασισμένοι να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία θα ανατρέψει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών και επαγγελματιών.

Το σίγουρο είναι ότι τα Μελίσσια αποτελούν τον πρώτο οικιστικό ιστό που απειλείται με κλείσιμο τραπεζικού υποκαταστήματος, αφού ανάλογες κινήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει σε μικρά νησιά, αλλά και ακριτικές περιοχές, όπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που παρέστησαν στη σημερινή συγκέντρωση. Ειδικότερα, τόσο από πλευράς των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς, όσο και από πλευράς ΟΤΟΕ και ΓΣΕΕ, οι εκπρόσωποί τους τόνισαν ότι υπάρχει συνολικό σχέδιο κλεισίματος τραπεζικών υποκαταστημάτων, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σε ό,τι αφορά τα Μελίσσια το θέμα θα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, όπου αναμένεται και έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Ένα αντίστοιχο ψήφισμα διαβάστηκε και στο τέλος της συγκέντρωσης των πολιτών έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής Πρωτοβουλίας Πολιτών και Επιχειρηματιών Μελισσίων – Πεντέλης.

Ομόφωνη η καταδίκη στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας

Ομόφωνη ήταν η καταδίκη της απόφασης της Εθνικής να κλείσει το υποκατάστημα των Μελισσίων από όλους εκείνους που πήραν τον λόγο για έναν σύντομο χαιρετισμό στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά επανέλαβε ότι πρόκειται για μία «απαράδεκτη ενέργεια», στην οποία εάν χρειαστεί, θα υπάρξει κλιμακούμενη αντίδραση. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι εκκρεμεί συνάντηση με τη διοίκηση της Τράπεζας την οποία έχει ζητήσει.

Ειδικότερα, στον χαιρετισμό της η δήμαρχος τόνισε ότι έχει ήδη προβεί σε σειρά ενεργειών με στόχο να αλλάξει η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι η δημοτική αρχή θα είναι στο πλευρό όσων δικαίως αντιτίθενται σε αυτή την προσπάθεια κλεισίματος του καταστήματος.

Η Δήμητρα Κεχαγιά επεσήμανε ότι εάν χρειαστεί θα υπάρξει κλιμακούμενη αντίδραση, καθώς όλοι οι κάτοικοι του Δήμου εξυπηρετούνται σε αυτό το υποκατάστημα, επιχειρήσεις, νοσοκομεία. Παράλληλα, ενημέρωσε ότι απέστειλε επιστολή για το θέμα στους βουλευτές Βόρειου Τομέα. «Βρισκόμαστε στο πλευρό όλων όσων αντιτίθενται σε αυτή την απόφαση. Έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας να σταθούμε εμπόδιο στο κλείσιμο και θα συνεχίσουμε μέχρι να ανατραπεί η απόφαση αυτή», τόνισε η δήμαρχος Πεντέλης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημοτική Συμμαχία Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «άδικη και κοντόθωρη απόφαση», ενώ αναρωτήθηκε «πού πήγε η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της Εθνικής».

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας θα αποτελέσει πλήγμα τόσο για την τοπική κοινωνία, όσο και για τους εργαζόμενους τόνισε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη 2020 Άγγελος Παλαιοδήμος.

«Στον βωμό της κερδοφορίας τους θυσιάζουν την κοινωνία» σημείωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή Αντώνης Φειδοπιάστης, προσθέτοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα σταθεί ομόφωνα απέναντι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Ο Λευτέρης Κοντουλάκος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μπροστά Μαζί, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία στρέφεται κατά των κατοίκων και των επαγγελματιών του Δήμου, αλλά και κατά του προσωπικού της, προσθέτοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης στέκεται δίπλα σε όσους θίγονται από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Τις ανακεφαλαιοποιήσαμε και τώρα κλείνουν τα υποκαταστήματά τους» παρατήρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης Σπύρος Κωνσταντάς, καλώντας τους πολίτες να «σπάσουν τον τσαμπουκά των τραπεζών».

Ο Κώστας Αποστολίδης, εκπροσωπώντας τον δημοτικό συνδυασμό Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, τόνισε ότι δεν μπορεί να λείπει από έναν Δήμο με το μέγεθος της Πεντέλης τραπεζικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, καθώς κάτι τέτοιο, εκτός από τις τραπεζικές συναλλαγές, θα συμπαρασύσει και μια σειρά άλλων κοινωνικών σχέσεων.

Τέλος, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε «μαραθώνιο κλεισίματος υποκαταστημάτων» από πλευράς των τραπεζών, οι οποίες ενώ εμφανίζουν κερδοφορία, δείχνουν να αγνοούν τον κοινωνικό ρόλο τους. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα τόνισε ότι ο μεγαλύτερός της μέτοχος είναι το Δημόσιο, δηλαδή εμέσως όλοι εμείς…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet