Κοπή πίτας & διάλεξη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Κοπή πίτας & διάλεξη στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης

Η 7η θεματική διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης με τίτλο «Δημοτική, η γλώσσα του λαού και οι αγώνες για την επικράτησή της» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων.

Ομιλήτρια της διάλεξης ήταν η δρ. Χριστίνα-Παναγιώτα Μανωλέα, ενώ πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην υπεύθυνη θεματική αντιδήμαρχο, Άντα Μπούσουλα και στην Επιστημονική Ομάδα για την άριστη, όπως σημείωσε, λειτουργία του θεσμού του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί και μια άλλη διάσταση στον ρόλο του. «Είναι καιρός οι κοινωνίες μέσα από τέτοιους φορείς, να αρχίσουν να προβληματίζονται για τα κυρίαρχα και βασικά θέματα της κοινωνίας, που είναι η στρατηγική λειτουργίας της και οι άνθρωποι οι οποίοι τη χαράσσουν και την υλοποιούν, είτε σε τοπικό είτε σε κεντρικό επίπεδο, διότι το μεγάλο πρόβλημα είναι στον πυρήνα και εμείς ως Έλληνες θα πρέπει να προβληματιστούμε και για τα αυτονόητα, αφού αυτά δεν είναι δεδομένα. Είναι απαραίτητο οι ρίζες μας και τα στοιχεία που οριοθετούν την πατρίδα και το Έθνος μας, να τυχαίνουν της μεγαλύτερης δυνατής τιμής από την κοινωνία μας. Να λοιπόν ένας άξονας που πρέπει το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο να δρομολογήσει δράσεις για σφυρηλάτηση θέσεων, απόψεων, προτάσεων, στρατηγικών», τόνισε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ακόμη, ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Τόιλος, ο θεματικός αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βριλησσίων Αναστάσιος Δημητρίου και Ιωάννης Πισιμίσης, οι τοπικές σύμβουλοι Δ.Κ. Μελισσίων Ρένα Βλάχου και Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, ο πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Βασίλειος Κωστόπουλος, το μέλος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χρυσούλα Μπάμπου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet