Εκτός των Τειχών: Η κυβέρνηση επιτίθεται στη δημόσια υγεία με την απόφασή της για το Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

Εκτός των Τειχών: Η κυβέρνηση επιτίθεται στη δημόσια υγεία με την απόφασή της για το Παίδων Πεντέλης

Επίθεση στη δημόσια και δωρεάν υγεία χαρακτηρίζει η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου Εκτός των Τειχών την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τις εφημερίες στο Παίδων Πεντέλης για να το μετατρέψει σε mega εμβολιαστικό κέντρο.

«Η απόφαση του υπουργείου Υγείας και της 1ης ΥΠΕ να διακόψουν τις εφημερίες και την τακτική λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, για να το μετατρέψουν αποκλειστικά σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών είναι ακόμα μία επίθεση της εγκληματικής κυβέρνησης της Ν.Δ. στη δημόσια και δωρεάν υγεία και κυρίως στην υγεία των μικρών παιδιών», σημειώνει η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Αμαρουσίου Εκτός των Τειχών και προσθέτει:

«Ουσιαστικά κλείνει το ένα από τα τρία Νοσοκομεία Παίδων της Αττικής, και το μοναδικό στα Βόρεια Προάστια, εν μέσω της χειρότερης έξαρσης της πανδημίας κι ενώ άνοιξαν χωρίς ασφάλεια τα σχολεία με 30.000 κρούσματα την πρώτη βδομάδα, αναγκάζοντας τους γονείς να πάνε τα παιδιά τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Η πρόφαση για αποκλειστική χρήση ως εμβολιαστικού κέντρου για παιδιά δείχνει και την ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα εμβολιασμού χωρίς να καταργήσει τις υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης των νοσοκομείων. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο πραγματοποιεί ήδη εμβολιασμούς τόσο σε παιδιά, σήμερα, όσο και, παλιότερα, σε ενηλίκους. Έχει εμβολιάσει πάνω από 35 χιλιάδες ενήλικες και πρόσφατα με τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές 450 παιδιά.

Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν ξεσηκωθεί με καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και με απεργία την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου που ο υπουργός Υγείας, Αθ. Πλεύρης, έτρεξε να την βγάλει παράνομη. Οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης δεν ζητάνε να σταματήσουν οι εμβολιασμοί, αλλά να μην σταματήσουν οι εφημερίες και οι υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου στα παιδιά.

Είμαστε στο πλευρό τους. Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια, δημοτικές παρατάξεις, τις Ενώσεις Γονέων, τα Μαθητικά Συμβούλια και τα εργατικά σωματεία της περιοχής να σταθούν στο πλευρό των εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης που αγωνίζονται για να πάρει πίσω η κυβέρνηση αυτή την εγκληματική απόφαση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet