Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αδικαιολόγητα υψηλή επιβάρυνση των κατοίκων του Δήμου
Κοινωνία

Πεντέλη Πόλη Πρότυπο: Δεν μπορεί να συνεχιστεί η αδικαιολόγητα υψηλή επιβάρυνση των κατοίκων του Δήμου

Να επαναξιολογήσει την πρότασή της για διατήρηση των τελών στα ίδια επίπεδα η δημοτική αρχή ζητά ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης.

Μάλιστα, ο κ. Βαρλαμίτης τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι δημοτικές παρατάξεις πρέπει να αποφύγουν μονομερείς κινήσεις χωρίς πρακτικό θετικό αποτέλεσμα για τους πολίτες».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρλαμίτης σημειώνει:

«Ο Δήμος Πεντέλης, όπως φαίνεται από τη δήλωση της δημάρχου, θα εξακολουθεί να έχει τα ακριβότερα ανταποδοτικά τέλη από όλους τους Δήμους του Βόρειου Τομέα χωρίς όμως και να παρέχει στους κατοίκους του υπηρεσίες αντίστοιχα υψηλού επιπέδου.

Ταυτόχρονα η διατήρηση στα ίδια υψηλά επίπεδα των τελών ανά τετραγωνικό μέτρο στην πράξη σημαίνει αύξηση της πραγματικής επιβάρυνσης των κατοίκων τουλάχιστον κατά 10%, λόγω των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων που δηλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί απόδειξη της αδυναμίας της δημοτικής αρχής:

  • Να σχεδιάσει και να υλοποιήσει επενδύσεις / δράσεις εξοικονόμησης και βιώσιμης λειτουργίας που μειώνουν τα κόστη των ανταποδοτικών υπηρεσιών και αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
  • Να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους αποφεύγοντας την υιοθέτηση αποτυχημένων, όπως αποδεικνύεται, πολιτικών εκχώρησης υπηρεσιών με υψηλά κόστη.

Επίσης, η αναφορά περί ύπαρξης σωρευτικού πλεονάσματος στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, τουλάχιστον μέχρι το 2019, αποτελεί πράξη παράτυπης υπερφορόλογησης των πολιτών που αφορά τόσο στην προηγούμενη όσο και στη νυν δημοτική αρχή και ως εκ τούτου πρέπει να ελεγχθεί και εφόσον ισχύει να αποκατασταθεί η τάξη.

Γι’ αυτό καλούμε όλους, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποφασίσουν από κοινού ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η αδικαιολόγητα υψηλή επιβάρυνση των κατοίκων του Δήμου Πεντέλης, και ως εκ τούτου προτείνουμε να συσταθεί κοινή ομάδα εμπειρογνωμόνων για την πραγματοποίηση άμεσα οικονομοτεχνικής μελέτης με κατεύθυνση:

  • Τη διαμόρφωση κοινωνικού τιμολογίου.
  • Τη μείωση του ύψους των τελών ανά τετραγωνικό μέτρο για όλες τις κατοικίες και τα καταστήματα με εξαίρεση αυτά που καταλαμβάνουν πολλά τετραγωνικά όπως για παράδειγμα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Το ενδεχόμενο της συνέχισης της αδικαιολόγητα υπερβολικής επιβάρυνσης των κατοίκων δηλώνει αποτυχία των πολιτικών που εφαρμόζονται και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από κανέναν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet