Κ. Μωραΐτης: Η δημοτική αρχή Πεντέλης δεν γνωρίζει τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει
Κοινωνία

Κ. Μωραΐτης: Η δημοτική αρχή Πεντέλης δεν γνωρίζει τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει

Για συσσώρευση προβλημάτων στον Δήμο Πεντέλης κάνει λόγο ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δημοτική Συμμαχία.

Ο κ. Μωραΐτης τονίζει μεταξύ άλλων ότι η δημοτική αρχή δεν γνωρίζει τα προβλήματα τα οποία καλείται να λύσει, ενώ σημειώνει ότι ο Δήμος δεν έχει μέλλον.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μωραΐτης σημειώνει:

«Η νέα δημοτική αρχή βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα που μένουν άλυτα και δεν φτάνουν αυτά, προσθέτει στα ήδη υπάρχοντα, νέα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η ίδια (Νταού, απογραφή κατοίκων οικισμού Αγίου Δημητρίου), που επιτρέπει στον Δήμο Παλλήνης-Γέρακα να κάνει απογραφή, παραχώρηση στην Παλλήνη, μέρος ή όλο τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου που από την ίδρυσή του υπάγεται στον Δήμο Πεντέλης.

Η συσσώρευση προβλημάτων, τελειωμό δεν έχει. Βασικές αιτίες είναι… η άγνοια και η ιδιωτικοποίηση.

Η νέα δημοτική αρχή δεν γνωρίζει τα προβλήματα τα οποία καλείται να διαχειριστεί και να λύσει. Δεν γνωρίζουν που πάνε τα τέσσερα. Δεν γνωρίζει ούτε τον Δήμο, ούτε τις επιμέρους τοπικές κοινωνίες, ούτε την καθημερινότητα, ούτε πολιτική έχει, ούτε σκοπούς.

Η άγνοια δεν έχει σύνορα, οπότε και κατά συνέπεια η δημοτική αρχή βρίσκεται μέσα στον πυθμένα της άγνοιάς της…στη θέση που της αρμόζει.

Ιδιωτικοποιεί τον Δήμο με εργολάβους συγκομιδής κλαδιών και τον διαχειρίζεται όπως το μπακάλικο που της άφησε κληρονομιά ο πατέρας της. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκμηδενίζεται έτσι, η μία αλαζονεία διαδέχεται την άλλη και η συσσώρευση προβλημάτων τελειωμό δεν έχει. Μη έχοντας διαχείριση, γνώση και δημοτικό σκοπό, ο Δήμος Πεντέλης δεν έχει προοπτική, βρίσκεται σε ένα διαρκές κομφούζιο, σε μια απέραντη σύγχυση Η στεγανά και αδιέξοδα παντού, κοινωνίες περιχαρακωμένες, Δήμος διαιρεμένος, χωρίς ταυτότητα ανύπαρκτος.

Ειλικρινά διερωτάται κανείς για ποιον λόγο υπάρχει αυτό το πράγμα που λέγεται Δήμος Πεντέλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet