Λαϊκή Αντίσταση: Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες
Κοινωνία

Λαϊκή Αντίσταση: Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Να παλέψουν ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και την ξενοφοβία και να σταθούν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες καλεί τους πολίτες του Δήμου Πεντέλης η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στα Βόρεια της Αθήνας.

Για την ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών στην πτέρυγα Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στα Μελίσσια, η Λαϊκή Αντίσταση επισημαίνει:

Όχι στον πόλεμο! Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες!

Εδώ και ένα μεγάλο διάστημα οι λαοί της περιοχής μας βρίσκονται στη δύνη του πολέμου. Οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, θέλοντας να παραβγούν η μία την άλλη στην κούρσα των ολοένα και οξυνόμενων ανταγωνισμών τους, μακελεύουν τους λαούς της Μ. Ανατολής. Σκορπούν τον θάνατο και την καταστροφή, χαράζουν σύνορα με το αίμα των λαών. Οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές, οι δύο μεγαλύτερες αντιμαχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη, δεν χρησιμοποιούν μόνο τις δικές τους πολεμικές δυνάμεις, αλλά σέρνουν στον χορό και τις φιλόδοξες εξαρτημένες αστικές τάξεις της περιοχής. Κι αυτές, προσμένοντας σε όποιο ξεροκόμματο πρωταγωνιστικού ρόλου τους ανατεθεί από τους ιμπεριαλιστές, δεν διστάζουν να πάρουν μέρος στο μακελειό.

Όλο αυτό το πλέγμα των ανταγωνισμών και των ανοιχτών πολεμικών αναμετρήσεων δεν φαίνεται να τελειώνει. Αντιθέτως, καθημερινά προστίθενται νέα στιγμιότυπα που αυξάνουν τους κινδύνους για τους λαούς όλης της ανατολικής Μεσογείου, μαζί και του δικού μας. Γιατί, η Συρία είναι «γειτονιά» μας και η εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας μας έχει παραχωρήσει στους ιμπεριαλιστές γη και ύδωρ, έχει σπείρει τις στρατιωτικές βάσεις του θανάτου από άκρη σε άκρη, από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Να, λοιπόν, ποιοι είναι οι υπαίτιοι της προσφυγιάς! Να ποιοι δημιουργούν τα καραβάνια των μεταναστών, ποιοι ευθύνονται για τα εκατομμύρια των βομβαρδισμένων, τις δεκάδες χιλιάδες που στοιβάζονται και φυλακίζονται σε «δομές» τύπου στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά μας και την ενδοχώρα, τις εκατοντάδες που καθημερινά σχεδόν πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου. Ο μόνος υπεύθυνος για την προσφυγιά και τη μετανάστευση, είναι ο ιμπεριαλισμός, ο μεγαλύτερος εχθρός των λαών όλου του κόσμου.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, φεύγοντας βομβαρδισμένοι από τις χώρες τους, έχοντας χάσει τα πάντα από το μένος του ιμπεριαλιστικού πολέμου, βρίσκονται αντιμέτωποι με το ρατσιστικό δηλητήριο με το οποίο ποτίζουν οι κυρίαρχοι τους λαούς. Το «διαίρει και βασίλευε» άλλωστε, είναι εδώ και αιώνες στη φαρέτρα τους.

Ο δικός μας λαός, πολύ περισσότερο ως λαός που έχει ζήσει την προσφυγιά και τη μετανάστευση, έχει χρέος να σταθεί αλληλέγγυος στους κολασμένους της σημερινής εποχής. Να αντιπαλέψει τον φασισμό και τον ρατσισμό, να σταθεί απέναντι στους ιμπεριαλιστές και τους ντόπιους υπηρέτες τους και να μην τους κάνει το χατίρι. Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς, να συγκροτήσει κοινό μέτωπο με τους πρόσφυγες και μετανάστες, να οικοδομήσει ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα απέναντι στον κοινό εχθρό. Γιατί ακριβώς τέτοιος είναι ο εχθρός, κοινός για τον δικό μας λαό και τους λαούς που εξαναγκάζονται στην προσφυγιά. Όπως κοινά είναι τα δίκια μας και τα συμφέροντά μας. Τις δουλειές μας δεν τις παίρνουν οι μετανάστες, μας τις κλέβει το σύστημα. Την υγεία δεν μας τη στερούν τα προσφυγόπουλα, μας την αρνούνται οι κυβερνήσεις που πετσοκόβουν το δικαίωμα στην περίθαλψη.

Είναι -το λιγότερο- χυδαίο, όταν οι κυρίαρχοι χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να εντείνουν την επίθεσή τους στον δικό μας λαό. Γιατί αυτό συμβαίνει όταν επιχειρούν να επισφραγίσουν το οριστικό κλείσιμο δομών υγείας, όπως είναι η πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ». Και με περισσό θράσος, οι ίδιοι που πρωτοστάτησαν στον περιορισμό της λειτουργίας του νοσοκομείου μέχρι να επιτευχθεί και το οριστικό του κλείσιμο, είναι οι ίδιοι που σήμερα πρωτοστατούν σε μια υποτιθέμενη υπεράσπισή του. Μια «υπεράσπιση» που στάζει ρατσισμό, που έχει χαρακτηριστικά ξενοφοβικά έως και ανοιχτά φασιστικά. Τέτοιες λογικές πρέπει να είναι μακριά από τον λαό και τους κατοίκους της περιοχής! Πρέπει να παλέψουμε ενάντια σ’ αυτές και να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet