Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων: Να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του «Παίδων Πεντέλης»
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων: Να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του «Παίδων Πεντέλης»

Να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του «Παίδων Πεντέλης» ζητεί η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων, η οποία τονίζει ότι η απόφαση να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο αποτελεί τεράστια υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Συσπείρωση Βριλησσίων αναφέρει:

«Στην καρδιά του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού και την έκρηξη των κρουσμάτων σε καθημερινούς αριθμούς ρεκόρ με ιδιαίτερη αύξηση σε παιδιά και εφήβους, η κυβέρνηση λαμβάνει την άκρως επικίνδυνη απόφαση να αναστείλει την εφημερία του Νοσοκομείου “Παίδων Πεντέλης”, ενός από τα τρία αμιγώς παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, και να το μετατρέψει αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο. Αυτή η απόφαση αποτελεί τεράστια υποβάθμιση του νοσοκομείου, επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των υπόλοιπων παιδιατρικών νοσοκομείων, αύξηση της αναμονής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, παιδιά με χρόνια νοσήματα που πρέπει να αλλάξουν ξαφνικά νοσοκομείο, ειδικευόμενους γιατρούς που η εκπαίδευσή τους θα υποβαθμιστεί, μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη κενών.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, αλλά συνολικά τις οικογένειες της περιοχής μας και ευρύτερα της Αττικής και των γύρω νομών. Πρόκειται για ένα νοσοκομείο το οποίο μόνο από τον περασμένο Σεπτέμβρη έχει νοσηλεύσει πάνω από 1.300 παιδιά στις παιδιατρικές του κλινικές και έχουν περάσει από τα εξωτερικά του ιατρεία πάνω από 11.000 παιδιά. Την στιγμή, λοιπόν, που εξυπηρετεί εκατοντάδες παιδιά καθημερινά και το τελευταίο διάστημα έχει εκτοξευθεί η προσέλευση, η κυβέρνηση της Ν.Δ., αντί να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες του λαού για ανώτατου επιπέδου υπηρεσίες υγείας και εμβολιασμού, βγάζει εκτός μάχης ένα ένα τα δημόσια νοσοκομεία, αφήνοντας πεδίο δόξης λαμπρό για τα ιδιωτικά νοσοκομεία τα οποία εδώ και δύο χρόνια θησαυρίζουν πάνω στις ανάγκες του λαού για μια Υγεία που την έχει ήδη χιλιοπληρωμένη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων καταγγέλλει και καταδικάζει αυτήν την επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης και απαιτεί να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του “Παίδων Πεντέλης”, να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν παιδιατρικό νοσοκομείο, να ενισχυθούν και να στελεχωθούν άμεσα όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία, καθώς και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet