Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Δεν είναι ο Δήμος «τσιφλίκι» σας κ. Στεργίου
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Δεν είναι ο Δήμος «τσιφλίκι» σας κ. Στεργίου

Κατά της διοίκησης του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, βάλλει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Κωνσταντά, με αφορμή το θέμα της επαναπρόσληψης τεσσάρων εργαζομένων, μετά τη σχετική πρωτόδικη δικαστική απόφαση.

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

Η «ανεξάρτητη» Διοίκηση Στεργίου για μια φορά ακόμα βρίσκεται απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Συγκεκριμένα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στη συνεδρίαση του νομικού προσώπου μπήκε θέμα από τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης επαναπρόσληψης 4 εργαζομένων που κέρδισαν δικαστικά το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Και στις δύο συνεδριάσεις, δηλαδή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στη συνεδρίαση του νομικού προσώπου, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Ν.Π. πρόβαλλαν μια σειρά δικαιολογίες προκειμένου να μην αποσύρουν την έφεση. Την ίδια στιγμή και οι δύο παραδεχόντουσαν ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς και ότι οι συγκεκριμένες εργαζόμενες είναι απαραίτητες.

Μάλιστα, το θράσος κάποιων δημοτικών συμβούλων ξεπέρασε κάθε όριο. Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τις συναδέλφους που τις έσυραν στα δικαστήρια για το αυτονόητο δικαίωμά τους, για τη δουλειά τους, τώρα τους δηλώνουν ότι θα τις πάνε και στο Εφετείο.

Αποδεικνύεται πλέον και στη πράξη ότι η διοίκηση Στεργίου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη πολιτική της κυβέρνησης  και των κομμάτων που έχουν ως θεό τους τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σκοπός τους να τσακίσουν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, να καταργήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά και να την ανταλλάξουν με εργαζόμενους μέσα από τα διάφορα προγράμματα της φτώχειας και της μιζέριας των 495 ευρώ, με στόχο στο μέλλον την ιδιωτικοποίηση μιας σειράς υπηρεσιών όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου, αλλά και τον δήμαρχο προσωπικά, να σταματήσει να συμπεριφέρεται στους εργαζόμενους ως στυγνός επιχειρηματίας. Ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι καμιάς διοίκησης και οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι.

Καλούμε και τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα από την πολιτική της δημοτικής Αρχής Πεντέλης,  να μην κάνουν βήμα πίσω από το δικαίωμα τους στη ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, με ΠΛΗΡΗ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, να αμφισβητήσουν το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που το μόνο που γεννά είναι φτώχεια και μιζέρια για τους εργάτες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και αμύθητα πλούτη για τους κεφαλαιοκράτες.      

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet