Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Τα κρούσματα καλπάζουν, αλλά η δημοτική αρχή επιμένει στη συγχώνευση των σχολικών τμημάτων
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Τα κρούσματα καλπάζουν, αλλά η δημοτική αρχή επιμένει στη συγχώνευση των σχολικών τμημάτων

Εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και της δημοτικής αρχής Πεντέλης, καταφέρεται η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

«Ας αφήσει η δημοτική αρχή  και η κυβέρνηση τις επικοινωνιακές φανφάρες παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη εικόνα στον χώρο της παιδείας, ότι όλα λειτουργούν ρολόι…

«Ενώ η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα υπάρξει αναζωπύρωση της πανδημίας, δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής του λαού, δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα Υγείας με νέες κλίνες, αντίθετα κρατά κλειστά νοσοκομεία όπως και στην περιοχή μας, δεν έκανε προσλήψεις υγειονομικών για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Δεν πήρε μέτρα αντιμετώπισης του συγχρωτισμού σε κρίσιμους τομείς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους τόπους δουλειάς.

»Έτσι και στα σχολεία προχωρά σε συγχωνεύσεις των τμημάτων, παρά την αγωνία των γονιών για τα αυξημένα κρούσματα, όπως και στον Δήμο μας. Μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να τους απασχολεί ούτε η διάδοση του ιού σε πολυπληθή τμήματα, ούτε οι επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία, το υπουργείο προσπαθεί να μας πείσει ότι πρόκειται για «αναβάθμιση»! (με σχολικά πρωτόκολλα πραγματικής υπερμετάδοσης του ιού και αποθέωση της ατομικής ευθύνης). Εν μέσω σχολικής χρονιάς τμήματα, με 27 – 28 μαθητές σε αίθουσες – κλουβιά, υποβαθμίσεις σχολικών μονάδων, χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και τα σχολικά κτήρια, που αναδείχτηκαν με τραγικό τρόπο από τις βροχές.

»Αναρωτιόμαστε:

  • Μπορεί άραγε να γίνει μάθημα της προκοπής σε αίθουσες – κλουβιά με 28 παιδιά;
  • Πώς γίνεται το 30% των νέων κρουσμάτων να εντοπίζεται στις ηλικίες 4-18 και ταυτόχρονα ο κίνδυνος υπερμετάδοσης να μεγαλώνει, αυξάνοντας τον αριθμό μαθητών ανά τάξη;
  • Ποια θεωρία παρουσιάζει ως παιδαγωγικά ωφέλιμη την αλλαγή της σύνθεσης των παιδιών ενός τμήματος μετά από μήνες λειτουργίας των σχολείων;

»Και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται ότι για να μην καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς -άρα να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ προσλήψεις- προχωρούν σε συγχωνεύσεις. Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί, αλλά μαθητές με υγειονομικά, μορφωτικά και παιδαγωγικά δικαιώματα. Δεν μπορούν να παίζουν ούτε με τη μόρφωση των παιδιών μας, που ήδη έχουν υποβαθμίσει, ούτε με την υγεία τους!

»Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα! Φτάνει πια! Δεν αποδεχόμαστε τις συμπτύξεις. Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης απαιτεί από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή:

  • Να μην συμπτυχθεί ούτε ένα τμήμα.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας μέσα στα σχολεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet