Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Όχι στη λειτουργία δομής φιλοξενίας στο Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Όχι στη λειτουργία δομής φιλοξενίας στο Παίδων Πεντέλης

Σε νέες περιπέτειες πρόκειται να μπει το Παίδων Πεντέλης υποστηρίζει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως σημειώνει, «μετά την επιλογή, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και τελικά ακυρώθηκε, για αναστολή των εφημεριών του νοσοκομείου και μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο, στήνεται από την κυβέρνηση δομή φιλοξενίας για τα ταλαιπωρημένα παιδιά των εισαγγελικών εντολών εντός του νοσοκομείου και με τη χορηγία ΜΚΟ. Παράλληλα καταργούνται δεκάδες κρεβάτια που προορίζονται για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παιδιών που την έχουν ανάγκη».

«Για μια ακόμη φορά γίνεται φανερό ότι το Παίδων Πεντέλης βρίσκεται ακόμη στο στόχαστρο όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά» τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης και προσθέτει:

«Η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση με τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σε συνδυασμό με τη δημιουργία δομής φιλοξενίας, που καταργεί δεκάδες κρεβάτια και δεσμεύει 2 θαλάμους νοσηλείας, προφανώς εξυπηρετούν τον στόχο για πλήρη υποβάθμισή του, γεγονός που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του νοσοκομείου αλλά συνολικά τις οικογένειες της περιοχής και ευρύτερα της Αττικής, ακόμα και των γύρω Νομών.

Η κυβέρνηση και η ΜΚΟ που εμπλέκεται ουσιαστικά νομιμοποιούν τη συνεχιζόμενη κακοποίηση των παιδιών, καταδικάζοντάς τα να ζουν σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον.

Απαιτούμε:

  • Νέες προνοιακές δομές, εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ομαλή ψυχοκοινωνική αποκατάσταση στα χιλιάδες βασανισμένα παιδιά των εισαγγελικών εντολών.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αναγκαίες και απαραίτητες δομές και υπηρεσίες για τα παιδιά των εισαγγελικών εντολών.
  • Να ενισχυθεί το Παίδων Πεντέλης.
  • Να επαναλειτουργήσουν ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ.
  • Επαρκή στελέχωση όλων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων δηλώνοντας την αντίθεσή μας στον αντιεπιστημονικό σχεδιασμό για δημιουργία δομής φιλοξενίας μέσα στον χώρο του Δήμου Πεντέλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet