ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Δεν θέλουν την κινητοποίηση του κόσμου κατά της λατομικής δραστηριότητας
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Δεν θέλουν την κινητοποίηση του κόσμου κατά της λατομικής δραστηριότητας

«Στη διαπαραταξιακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 8-6-2021, με θέμα την επιδιωκόμενη λατομική επένδυση στο Πεντελικό, επιβεβαιώθηκε ότι η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης δεν είναι διατεθειμένη να παλέψει με όλα τα μέσα για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος στην Πεντέλη. Με διάφορες προφάσεις η διοίκηση, αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις, αρνήθηκαν να συμβάλλουν στην κινητοποίηση του κόσμου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης επεσήμανε ότι, πέρα από τις νομικές ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν χωρίς χρονοτριβή, το κύριο είναι «η ενημέρωση και η συμμετοχή των δημοτών, η διαμόρφωση αγωνιστικού κλίματος παρεμπόδισης της επένδυσης». Σε αυτήν την κατεύθυνση πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης από το Δημοτικό Συμβούλιο, τη διοργάνωση κινητοποίησεων, όπως συναυλίας διαμαρτυρίας για το Πεντελικό στην Παλιά Πεντέλη και την αξιοποίηση με κάθε τρόπο «της λαϊκής παρέμβασης για να μην μπουν μπουλντόζες στο πρώην λατομείο».  Έθεσε, επίσης, την ανάγκη συνολικής αντιμετωπισης των σχεδιασμών για την Πεντέλη και επαγρύπνησης για φωτοβολταϊκά, αιολικά πάρκα κ.λπ. Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν έγιναν δεκτές, όπως σημειώνεται.

«Αποδεικνύεται ότι “όποιος δε θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει”. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι της Πεντέλης, να επιβάλλουν την ανάκληση της άδειας ερευνών, την απαγόρευση λατομικής δραστηριότητας σε προστατευόμενες και αναδασωτέες περιοχές. Τα βουνά, τα δάση και ο ορυκτός πλούτος είναι λαϊκή περιουσία!»καταλήγει η ανακοίνωση. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet