ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Επιβάλλουν «lockdown» διαρκείας στην Υγεία και την Παιδεία του λαού και της νεολαίας
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: Επιβάλλουν «lockdown» διαρκείας στην Υγεία και την Παιδεία του λαού και της νεολαίας

Κατά των χειρισμών των προηγούμενων και της νυν διοίκησης του Δήμου Πεντέλης στο θέμα των νοσοκομείων που λειτουργούν στην περιοχή στρέφεται η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, με αφορμή την πρόσφατη επικαιρότητα γύρω από την πτέρυγα Μπόμπολα, του Νοσοκομείου «Αμ. Φλέμινγκ».

Στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη, που έχει επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Κωνσταντά, αναφέρει:

Επιβάλλουν «lockdown» διαρκείας στην Υγεία και την Παιδεία του λαού και της νεολαίας – Να απαντήσουμε με «lockdown» στην πολιτική τους

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης διαχρονικά συμπαραστέκεται και πρωτοστατεί στον αγώνα των εργαζομένων όλων των νοσοκομείων της περιοχής μας, αλλά και των κατοίκων της πόλης μας, για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. Παράλληλα, έγκαιρα έχουμε τοποθετηθεί και διεκδικούμε την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών για την Προσχολική Αγωγή των παιδιών μας στον Δήμο Πεντέλης.

Η πολιτική όμως όλων των μέχρι σήμερα διοικήσεων του Δήμου, Στεργίου και Κεχαγιά-Παλαιοδήμου, είναι το λιγότερο εγκληματική. Η αηδία που προκαλούν στον κόσμο οι πολιτικές τους «μανούβρες» είναι εντελώς δικαιολογημένη. Η εγκληματική τους πολιτική δεν παραγράφεται! Κανείς δεν ξεχνάει το έγκλημα του κλεισίματος του πρώην «Παπαδημητρίου» (2012), τη σταδιακή συρρίκνωση του «Αμαλία Φλέμινγκ» με το κλείσιμο αρχικά της πτέρυγας «Ζωοδόχου Πηγής» (1999) και στη συνέχεια της πτέρυγας «Μπόμπολα».

Σήμερα ο λαός μας αντιμετωπίζει με τραγικές συνέπειες, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το έγκλημα που διέπραξαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. με τη συρρίκνωση και τελικά το κλείσιμο των νοσοκομείων στον Δήμο μας. Έγκλημα που έχει φαρδειά πλατιά την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, αφού εμπορεύτηκε «φούμαρα» για επαναλειτουργία της πτέρυγας «Μπόμπολα», τελικά δεν προχώρησε ούτε καν στην εφαρμογή του νέου Οργανισμού για τη στοιχειώδη έστω ανάπτυξη του «Αμαλία Φλέμινγκ».

Το νέο επεισόδιο στο «θρίλερ» του ξηλώματος του «Αμαλία Φλέμινγκ» έχει πρωταγωνίστρια τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Ήθελαν να γράψουν το φινάλε, αλλά πιάστηκαν στα πράσα. Πάνω στη «φούρια» τους να ξεμπερδεύουν με το Νοσοκομείο, όπως έπραξαν σε πολλές άλλες περιπτώσεις, προέβησαν σε παράτυπες ενέργειες, σε δημιουργία εγγράφων και σε εκταμιεύσεις ποσών που ελέγχονται ακόμα και για την τυπική τους νομιμότητα, εκθέτοντας παράλληλα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ρωτάμε, πότε συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τη σύμβαση παραχώρησης της πτέρυγας «Μπόμπολα»; Γιατί η διοίκηση πλήρωσε, με απευθείας ανάθεση, για την «ανακαίνιση» χωρίς ο χώρος να έχει περιέλθει στον Δήμο; Η διοίκηση οφείλει να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με τον σχεδιασμό της για το κτίριο και για όλη την έκταση του Νοσοκομείου, καθώς κανένας πια δεν της έχει εμπιστοσύνη. Είναι έκθετη για παρεμπόδιση αξιοποίησης της πτέρυγας με κλίνες για Covid-19, ενόψει και των σχετικών δημοσιευμάτων. Η διοίκηση του Δήμου αρχικά έπαιξε με δυνάμεις που έσπερναν φασιστικό-εθνικιστικό δηλητήριο, όταν δήθεν νοιαζόταν για να μείνει η πτέρυγα «Μπόμπολα» Νοσοκομείο. Ύστερα έβαλε παιδιά σε προκάτ κτίρια της πτέρυγας, αποδεικνύοντας πως ούτε τις ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής μπορεί και θέλει να καλύψει.

Προειδοποιούμε ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια! Διεκδικούμε την άμεση επαναλειτουργία και τη στελέχωση όλων των Νοσοκομείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον αφορά την ίδια τη ζωή του λαού μας μέσα στην πανδημία. Να εφαρμοστεί ο νέος Οργανισμός για την ανάπτυξη του «Αμαλία Φλέμινγκ». Να μην αλλάξει η χρήση του κτιρίου και του οικοπέδου της πτέρυγας «Μπόμπολα». Η πτέρυγα «Μπόμπολα» είναι και θα παραμείνει Νοσοκομείο!

Παράλληλα παλεύουμε για ουσιαστική κάλυψη των αναγκών της Προσχολικής Αγωγής στο Δήμο μας, με αγορά υφιστάμενων κτιρίων ή κτίσιμο νέων. Σε αυτόν τον αγώνα έχει θέση κάθε εργαζόμενος!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet