Λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης δρομολογεί η διοίκηση του Δήμου
Κοινωνία

Λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης δρομολογεί η διοίκηση του Δήμου

Λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης της περιοχής Καλλιθέας στην Πεντέλη δρομολογεί η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, ενώ ο συνεργάτης της δημάρχου και κάτοικος της περιοχής, μηχανικός Παναγιώτης Κανατούλας συμμετείχε σε δύο συσκέψεις με στελέχη της Διεύθυνσης Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, ώστε να αποτυπωθούν τα προβλήματα και να συμφωνηθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, για να λυθεί το πρόβλημα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου σημειώνει: Η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά προωθεί τη λύση όλων των εκκρεμών μεγάλων προβλημάτων του Δήμου. Ένα από αυτά είναι το χρόνιο πρόβλημα της αποχέτευσης της περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης. Είναι ανεπίτρεπτο σήμερα, περιοχές στην Αττική να στερούνται δικτύου αποχέτευσης.

Η συνολική κάλυψη της περιοχής με δίκτυο αποχέτευσης έχει, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, τις εξής φάσεις:

1η φάση: Η ολοκλήρωση της κατασκευής του κεντρικού αγωγού, κατά μήκος των οδών Πεντέλης (Γέρακας – Δήμος Παλλήνης), Μιτσικέλι (Γέρακας – Δήμος Παλλήνης) και Ιάσωνος (Καλλιθέα – Δήμος Πεντέλης) μέχρι το οικοδομικό τετράγωνο του συγκροτήματος των σχολείων (μέχρι την οδό Αθηνάς), σύμφωνα με την υπάρχουσα, οριστική μελέτη δικτύου αποχέτευσης Καλλιθέας που έχει συντάξει το έτος 2012 η ΕΥΔΑΠ. Απαιτείται συνεργασία με τον γειτονικό Δήμο Παλλήνης, η οποία έχει ήδη γίνει.

2η φάση: Επικαιροποίηση της υφιστάμενης μελέτης της ΕΥΔΑΠ και στη συνέχεια κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος του αγωγού, σύμφωνα με τη μελέτη. Το δίκτυο που θα υλοποιηθεί, θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και θα καλύψει περίπου το 65% – 70% της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης.

3η φάση: Περιλαμβάνει τις υπόλοιπες περιοχές της Καλλιθέας, στη δυτική πλευρά του οικισμού και κατά μήκος των δύο ρεμάτων, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην υπάρχουσα μελέτη που έχει συντάξει η ΕΥΔΑΠ.  

Τέλος, η δημοτική αρχή επισημαίνει:

Η δημοτική αρχή θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να είναι δυνατή η μελέτη και η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και στις περιοχές αυτές της Καλλιθέας. Για τον σκοπό αυτό θα σταλούν από την ΕΥΔΑΠ τεχνικοί οι οποίοι σε συνεργασία με τον Δήμο θα κάνουν αυτοψία και θα μελετήσουν την περιοχή, ώστε κατόπιν να μπορέσει να ενημερώσει η ΕΥΔΑΠ τον Δήμο για την κατασκευή χωρίς προβλήματα, λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, του δικτύου αποχέτευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet