Λ. Κοντουλάκος: Έρχονται 100 ανήλικοι πρόσφυγες στην πτέρυγα Μπόμπολα για αρχή…
Κοινωνία

Λ. Κοντουλάκος: Έρχονται 100 ανήλικοι πρόσφυγες στην πτέρυγα Μπόμπολα για αρχή…

Στη συνάντηση-«ναυάγιο» της δημάρχου Πεντέλης και των επικεφαλής της παρατάξεων με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για το θέμα της μεταφοράς προσφυγόπουλων στην πτέρυγα Μπόμπολα, στο νοσοκομείο «Αμ. Φλέμινγκ», αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μπροστά Μαζί.

Ο κ. Λευτέρης Κοντουλάκος τονίζει ότι η «συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου» αποδείχθηκε ότι γνώριζε τη συγκεκριμένη εξέλιξη και την «απέκρυψε», προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν έχει πλέον καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της στο όλο ζήτημα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει:

Συναντηθήκαμε χθες, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αντιπροσωπεία του συνδυασμού μας και μέλη του Δ.Σ. Πεντέλης.

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν.

Η συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου ήταν γνώστες της πραγματικότητας εδώ και καιρό και μας απέκρυπταν την αλήθεια, σκεπτόμενοι το πολιτικό κόστος.

Μέχρι τα Χριστούγεννα στην πτέρυγα Μπόμπολα θα φιλοξενηθούν όπως μας ενημέρωσε ο υπουργός 100 ανήλικοι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Οι οποίοι θα παραμείνουν στην δομή μέχρι την ενηλικίωσή τους και από εκεί θα τους απονέμεται άσυλο και θα αποχωρούν.

Θα έχουν ωράριο εισόδου και εξόδου από τη δομή, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλη την πόλη.

Δεν μας απέκλεισε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.

Μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν θα φιλοξενηθούν σε κανέναν όμορο Δήμο μετανάστες, αλλά μόνο στον Δήμο Πεντέλης.

Σε ερώτημα του επικεφαλής μας όσον αφορά στην ασφάλεια, μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να ενισχύσει το αποδυναμωμένο Α.Τ. Πεντέλης.

Η παράταξή μας, που έφερε στην επιφάνεια το θέμα, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών του Δήμου Πεντέλης.

Στην κυρία Κεχαγιά και τη συνδιοίκησή της δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet