Λ. Κοντουλάκος: Φάνηκε για άλλη μια φορά η απειρία της δημάρχου στη διοίκηση
Κοινωνία

Λ. Κοντουλάκος: Φάνηκε για άλλη μια φορά η απειρία της δημάρχου στη διοίκηση

Στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουνίου στο δημαρχείο Πεντέλης, με την παρέμβαση των εργαζομένων ώστε να μην συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, όπου -μεταξύ άλλων- θα επικύρωνε και τις αποφάσεις για την εκχώρηση τμήματος της Καθαριότητας σε ιδιώτες, αναφέρεται ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μπροστά Μαζί.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κοντουλάκος αναφέρει στην παρέμβασή του:

Δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη οι τακτικές της συνδιοίκησης Κεχαγιά Παλαιοδήμου για το ξεπούλημα των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης. Άλλωστε, με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Και η κυρία Κεχαγιά έχει για δάσκαλό της τον πρώην δήμαρχο Μελισσίων κ. Γραφάκο, που είναι γνωστές οι απόψεις του για τον δημόσιο τομέα. Βέβαια μας γεννάται η απορία γιατί θέλει να πληρώνεται και ο ίδιος από αυτόν και δεν ιδιωτεύει.

Ήταν ξεκάθαρο, όταν οι συμπολίτες μας ψήφιζαν στις δημοτικές εκλογές τον συνδυασμό της Συμπολιτείας, πως δεν θα έμενε τίποτα όρθιο στον Δήμο και όλα θα πέρναγαν στα χέρια των ιδιωτών.

Σήμερα ήταν η δεύτερη φορά που η ντεκόρ δήμαρχος προσπάθησε να περάσει την ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας από την Οικονομική Επιτροπή, αγνοώντας βέβαια το ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν θα εφαρμοστεί το άρθρο 178 του νόμου «Επενδύω στην Ελλάδα», στον Δήμο Πεντέλης.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα, επειδή για δεύτερη φορά αντιστάθηκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου και το Σωματείο, θεώρησε ότι έπρεπε να καλέσει την αστυνομία για να τους βάλει σε τάξη.

Τέτοιες τακτικές είναι κατακριτέες και αποδεικνύουν την απειρία της στη διοίκηση.

Τώρα, για τον έτερο συνδιοικητή, τον ακομμάτιστο δημόσιο υπάλληλο, κ. Παλαιοδήμο, που κορόιδευε τους εργαζόμενους προεκλογικώς ότι είναι ένας από αυτούς, έπραξε άψογα το μάθημά του, ως καλός και υπάκουος μαθητής, μπας και καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κυρίου Γραφάκου και τον αφήσει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Δεν αξίζει στην πόλη μας να τη διοικούν τέτοιοι άνθρωποι, δεν αξίζει στους εργαζόμενους, που καθημερινά παλεύουν για να κρατήσουν την πόλη καθαρή, να αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες, καλώντας την αστυνομία να τους συνετίσει.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την άποψή μας ότι ο Δήμος Πεντέλης δεν χρειάζεται ιδιώτες στην καθαριότητα, αλλά χρειάζεται άλλους ανθρώπους να τον διοικούν και όπως λέει και ένας Γάλλος συγγραφέας, ο Robert Sabatier, «υπάρχουν κάποιοι χειρότεροι από τους ανίκανους, είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet