Μαθητές απ’ όλη την Ευρώπη επισκέφθηκαν τα Μελίσσια – Τιμήθηκε η διαφορετικότητα
Κοινωνία

Μαθητές απ’ όλη την Ευρώπη επισκέφθηκαν τα Μελίσσια – Τιμήθηκε η διαφορετικότητα

Ο Δήμος Πεντέλης υποδέχθηκε μαθητές από όλη την Ευρώπη στο πλαίσιο του γνωστού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Erasmus. Μάλιστα η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά βράβευσε τη μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων Νανά Τζαβάρα, τιμώντας το παράδειγμά της στην ανάδειξη της διαφορετικότητας.

Η ίδια η δήμαρχος σχολίασε με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Mε πολύ μεγάλη χαρά βρέθηκα και εγώ ανάμεσα στις μαθήτριες και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων οι οποίοι συμμετέχουν στο γνωστό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Erasmus και προσκάλεσαν στον Δήμο μας μαθητές από όλη την Ευρώπη. Οι μαθητές του εξωτερικού συμμετέχοντας στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα, μέσα από τη μελέτη του ελληνισμού, να κατανοήσουν με ποιον τρόπο διαχρονικές αξίες και συμπεριφορές οδηγούν, μέσα από τον πλουραλισμό, στην αποδοχή του διαφορετικού στη σημερινή πολυπολιτισμική κοινωνία.

Παράλληλα, ιδιαίτερα σημαντική θέση στο πρόγραμμα κατέχει η ανάδειξη της διαφορετικότητας κάποιων ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν βραβεύσαμε τη Νανά Τζαβάρα, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Μελισσίων, η οποία με το παράδειγμά της επιβεβαιώνει περίτρανα τα παραπάνω και μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο σεβασμός προς κάθε τι διαφορετικό είναι υποχρέωση όλων μας. Σεβόμενοι το διαφορετικό οδεύουμε προς μία πιο ανθρώπινη και ευτυχισμένη κοινωνία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους καθηγητές τους. Εύχομαι οι ευαισθησίες και τα ιδανικά που καλλιεργούνται στους νέους μας, τόσο μέσα από την οικογένεια τους αλλά όσο και μέσα από την παιδεία και προγράμματα όπως και αυτό, να γίνουν φάρος για το μέλλον. Τώρα όσο ποτέ το έχουμε περισσότερο ανάγκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet