Μεγάλος όγκος ξερών κλαδιών παραμένουν για μήνες στις δημοτικές εγκαταστάσεις Πεντέλης – Άμεσος ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Κοινωνία

Μεγάλος όγκος ξερών κλαδιών παραμένουν για μήνες στις δημοτικές εγκαταστάσεις Πεντέλης – Άμεσος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πρώτης τάξεως… προσάναμμα και μάλιστα σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, βρίσκεται εδώ και πάρα πολύ καιρό – και πάντως όλη την αντιπυρική περίοδο! – στον χώρο των δημοτικών εγκαταστάσεων στην Πεντέλη.

Παρά τις συνεχείς προτροπές για περιορισμό όλων όσων μπορούν να οδηγήσουν σε πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών και ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές όπως αυτή του Πεντελικού, φαίνεται ότι κάποιες δημοτικές αρχές συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά τον κίνδυνο.

Έτσι και στον Δήμο Πεντέλης, παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου όλα αυτά τα χρόνια μιλά συνεχώς για την κρισιμότητα του παράγοντα πρόληψη, επιτρέπει την ύπαρξη μιας άκρως επικίνδυνης εστίας πρόκλησης πυρκαγιών μέσα στα όρια της δημοτικής επικράτειάς του.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή είναι η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Ειδικότερα, ο Βλάσσης Σιώμος αναφέρει στην ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό:

Εμείς προσπαθούμε και καθαρίζουμε από ξερά χόρτα τον χώρο των δημοτικών εγκαταστάσεων στην Πεντέλη για τρίτη φορά φέτος! Κάποιοι άλλοι θα κάνουν κάτι για τα 200 τουλάχιστον φορτηγά ξερών κλαδιών που έχουν συσσωρευθεί εκεί ….ακούει κανείς??

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet