Μετά από δύο χρόνια, το ΚΕΣΚΕΚΙ… επέστρεψε στα Μελίσσια
Κοινωνία

Μετά από δύο χρόνια, το ΚΕΣΚΕΚΙ… επέστρεψε στα Μελίσσια

Στις 25/4/2022, ημέρα εορτής του Αγίου Γεωργίου, ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε» τήρησε το έθιμο προς τιμή του Αγίου Γεωργίου και πρόσφερε σε όλους το περίφημο ΚΕΣΚΕΚΙ. Το έθιμο που έφερε στα Μελίσσια όπου και ρίζωσε η πρώτη γενιά των προσφύγων Γκιουλμπαξιωτών.

Φέτος είναι το 62ο ΚΕΣΚΕΚΙ, μετά από διετή παύση λόγω των μέτρων καραντίνας τα έτη 2020-2021, που έως τότε πραγματοποιείτο το έθιμο ανελλιπώς.

Οι ιερείς μετά τη λειτουργία ευλόγησαν το ΚΕΣΚΕΚΙ και μέλη του Συλλόγου το πρόσφεραν δωρεάν σε όλους, επισκέπτες, προσκυνητές κ.ά., σύμφωνα με το πατροπαράδοτο έθιμο.

Πλήθος κόσμου απόλαυσε το ΚΕΣΚΕΚΙ και γλέντησε επί ώρες στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια, με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος του Π. Βέργου. Προηγήθηκαν τα εξαιρετικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Γκατζόλης και ο γενικός γραμματέας Γιάννης Μπολέτης άνοιξαν την εκδήλωση απευθύνοντας χαιρετισμό, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Κεχρής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet