Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών
Κοινωνία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης, τα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για τρίτη συνεχή χρονιά.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε υλοποίηση πρωτοβουλίας του δημάρχου Πεντέλης και σε συνεργασία με τον εθελοντή πτυχιούχο, εξειδικευμένο και πιστοποιημένο για το θέμα ιατρό Χρήστο Κρασαδάκη και την εκπαιδεύτρια ιατρό Ρούλα Ζαχαροπούλου.

Με προβολή βίντεο και πρακτική εκπαίδευση σε πρόπλασμα (κούκλα) ανά θεματική ενότητα (καρδιοαναπνευστική ανακοπή, επιληπτική κρίση, αιμορραγία, αναπνευστική απόφραξη, πνιγμονή) ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για τις απαραίτητες και πολλές φορές σωτήριες πρώτες βοήθειες που απαιτούνται να προσφέρουν σε άτομα που κινδυνεύουν.

Τα συγκεκριμένα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν αποτελούν πιστοποίηση βασικής υποστήριξης ζωής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, δίνεται όμως η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν (εκπαιδευτικούς, γονείς, νοσηλευτές, δημότες) να πιστοποιηθούν κατόπιν συνδρομής στη βασική υποστήριξη ζωής, σε προγραμματισμένο σεμινάριο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης και να αποκτήσουν διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά από τη Rescue Training International (RTI) έτσι ώστε εάν το επιθυμούν να μπορούν να αξιοποιηθούν εθελοντικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπάλληλο του Δήμου κα Γεωργία Κρασαδάκη στον αριθμό τηλεφώνου 213 2050033 και στο e-mail: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet