Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Πεντέλη
Κοινωνία

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Πεντέλη

Ο Δήμος Πεντέλης γιόρτασε με λαμπρότητα την Κοίμηση της Παναγίας Θεοτόκου στην ομώνυμη Ιερά Μονή, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατάνυξη και πολλούς προσκυνητές η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης γιόρτασε τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την επομένη 16η Αυγούστου (μνήμη του κτήτορός της Αγίου Τιμοθέου).

Την Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιότατου επισκόπου Θερμοπυλών και καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ.κ. Ιωάννη Σακελαρίου, με συμμετοχή πλήθους κληρικών και παρουσία του δημάρχου Πεντέλης Δημητρίου Στεργίου- Καψάλη.

Μετά το πέρας της Παρακλήσεως πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής και κλήρος και λαός έψαλλαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Κοντουλάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Μωραΐτης, Σάββας Βορέας, Παναγιώτης Γκατζόλης, Γιώργος Χειλάς, Δημήτρης Μιχαλέλης, Ηλίας Τσουχνικάς, Παναγιώτα Κυβέλου, ο τοπικός σύμβουλος Γιώργος Μαγιάτης και η κ. Ελένη Γκρέτσα.

Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το Πάσχα του καλοκαιριού, συνδέεται άμεσα με τη μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας στο έργο «της εν Χριστώ σωτηρίας» των ανθρώπων. Χρόνια Πολλά σε κάθε Διαβάτη και Οδοιπόρο της ζωής.

Η Παναγιά να σκεπάζει την πορεία όλων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet