Με 57 φιάλες ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Με 57 φιάλες ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Δήμου Πεντέλης

Με επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Κολυμβητήριο Μελισσίων η 11η των τελευταίων 29 μηνών του Δήμου Πεντέλης, που συνδυάστηκε με δράση Ενημέρωσης και Εγγραφών Δοτών Μυελού των Οστών σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», αλλά και λήψη δειγμάτων μυελού όσων προσεφέραν εθελοντικά.

Ειδικότερα, συγκεντρώθηκαν 57 φιάλες αίματος για την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Πεντέλης και 11 δείγματα μυελού των οστών. Το αίμα που συγκεντρώνεται ενισχύει την Τράπεζα Αίματος του Δήμου και είναι διαθέσιμο σε κάθε δημότη που μπορεί να το έχει ανάγκη. Με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών αντιμετωπίζονται κακοήθη νοσήματα, όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα, αλλά και καλοήθη, όπως η μεσογειακή και η δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι η ομάδα οργάνωσης της αιμοδοσίας του Δήμου, με συντονιστές τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Καρβουνάκη και την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Μητροπούλου, με πρωτοβουλίες της για άλλη μια φορά κατάφερε να κινητοποιήσει τους εθελοντές αιμοδότες του Δήμου και όχι μόνο.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε από συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», που διασφάλισε την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων ασφαλείας, για την προστασία των αιμοδοτών.

Δίπλα στους εθελοντές αιμοδότες, στο επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» και στο προσωπικό του Δήμου Πεντέλης βρέθηκε η δήμαρχος, η οποία είναι και εθελόντρια αιμοδότης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Μητροπούλου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνα Λαζή, δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι και ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Καρβουνάκης.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά κατά τη διάρκεια της δράσης Εθελοντικής Αιμοδοσίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί την υπέρτατη πράξη έμπρακτης προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο.  Χαρίζει κάτι που δεν αγοράζεται, αίμα και μαζί με αυτό Ζωή.  Η Κοινωνική Πολιτική που εφαρμόζει η Δημοτική μας Αρχή έχει σαν βασική αρχή την προσφορά και τον εθελοντισμό και για αυτό περιλαμβάνει συνεχείς δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας.  Σήμερα διοργανώνουμε την 11η δράση Αιμοδοσίας μέσα σε 29 μήνες.

Θα ήθελα να σημειώσω ότι η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών μας είναι όπως κάθε φορά συγκινητική και τους ευχαριστώκαι πάλι.  Συγκινητική όμως είναι και η συμμετοχή στη νέα μας πρωτοβουλία για την ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών, που όπως το αίμα βοηθά όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Ευχαριστώ την ομάδα που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της αιμοδοσίας, τη συναρμόδια αντιδήμαρχο, την υπάλληλο του Δήμου μας Ντόρα Σαπουνά και τις εθελόντριες Αγγελική Βλάχου και Μαρία Χατζηνικολάου, το προσωπικό του Νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ”, τη γιατρό κ. Μουρατίδου, καθώς και όλους τους τεχνολόγους και  νοσηλευτές, για την άψογη διοργάνωση και την ακέραια τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Μητροπούλου από την πλευρά της τόνισε:

«Οι συμπολίτες μας για άλλη μία φορά απέδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ανιδιοτέλειά τους, ενισχύοντας ένα σημαντικό θεσμό για την τοπική κοινωνία μας, ιδιαίτερα αυτήν τη δύσκολη περίοδο του Covid-19, η οποία συνεχίζεται παρά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων.  Σήμερα έγινε όμως και μία νέα αρχή Ενημέρωση και λήψη δείγματος για “Δότης Μυελού των Οστών”. Έγιναν 11 λήψεις και τους ευχαριστώ πολύ όλους μέσα από την καρδιά μου.  Για όποιον ενδιαφέρεται  θα μπορεί να δώσει δείγμα στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πεντέλης  κατόπιν ραντεβού».

Ο Δήμος Πεντέλης ευχαριστεί την επιχείρηση ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και το TreStelleDolce για την ευγενική τους χορηγία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet